© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
18.03.2014 00:00:00

Sandi Sendelbah: Trepljanje s figo v žepu

Grega Wernig

Po več kot desetletju so letos na svojem ledu spet spremljali člansko ekipo. S podmladkom tudi pri njih nimajo težav, se pa srečujejo s omejenimi financami in tudi praznimi obljubami.

Sendelbah pravi, da je res dobro, da so se dejansko le spravili skupaj. Želja je bila vseskozi prisotna, a čas nikoli pravi. "Lepo, da nam je HZS pomagala. Ko smo naredili ekipo, so nas mnogi trepljali po ramah, hkrati pa je imela večina ob tem še en dodatek, to je figo v žepu," je realno stanje opisal predsednik kluba, ki je bil ob začetku projekta člansko moštvo deležen nekaj posmeha: "Kaj se bomo mi šli ligo INL, so nam govorili. A vsi klubi smo to potrebovali, pokazalo se je, kje je kvaliteta. Le Jeseničani so se uvrstili v končnico, pa še to ne neposredno."

Dva upravna odbora

O prihodnji sezoni se še odločajo, vse je odvisno od sponzorjev. "Tu vidimo, da OI niso prinesle ničesar. Nihče se ni javil, da bo pa zdaj naš sponzor," je dejal naš sogovornik, ki si glede financ ne dela nobenih utvar. "Letos smo bili vsem simpatični, v prihodnje ne bo več tako. Liga je dobra za fante, stare do 25 let. Če človeku do takrat ne uspe, se mu gotovo spremenijo prioritete. Strašno rad moraš imeti hokej, da ga igraš v teh razmerah, pri ligi INL gre dodatno še za zelo naporen amaterizem," je izpostavil Sendelbah in dodal, da ima velike težave z zbiranjem sredstev: "Imam dva upravna odbora. Uradnega, ki večinoma slabo dela, ter UO v senci, kjer so ljudje polni idej, znanja iz gospodarstva in z drugih področij, a ko pojasniš, da bi potrebovali 50 tisoč evrov, vsi stiki zbledijo. Na koncu ostaneš sam."

Cilj celjskega kluba ostaja dokaj skromen. Imeti hočejo funkcionalen klub s člansko ekipo. "Mislim, da to ni nek dosežek, pa vseeno. V ligi INL bi si v roku dveh sezon želeli biti na sredini lestvice."

Žal je tako, da dobrobit slovenskega hokeja ne zanima večine, a moramo se potruditi, da se bo dobro delalo v vseh klubih.

V tem okolju priznavajo, da imajo nekaj lukenj v določenih letnikih, a sicer z naborom mladih nimajo težav: "A pot je dolga. Hokej je tehnično zahteven šport. Ne potrebuješ le žoge. Drsalke so šele prva stvar. Potem drsališče, pa prevozi na treninge ... to so v bistvu treningi za starše."

Sendelbah je tudi izpostavil, da moramo vedeti, da so uspehi reprezentance posledica dobrega dela v slovenskem hokeju leta nazaj, in ne odsev zdajšnjega stanja. To se kar malo pozablja. "Da naj bi bil ta uspeh labodji spev, se ne strinjam. Žal je tako, da dobrobit slovenskega hokeja ne zanima večine, a se moramo potruditi, da se bo dobro delalo v vseh klubih," pozitivno razmišlja Celjan, ki edino rešitev vidi v: "Lokalnem delovanju. To je naša edina možnost. To so vrtci, šole, tečaji drsanja. Večanje baze, ki je zdaj premajhna, je zelo pomembno, pa tudi popularizacija hokeja."