© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
18.03.2014 11:30:42

Andrej Verlič: Vsi moramo prevzeti del odgovornosti

Arsen Perić

V ligi INL so s člani zaigrali, ker druge možnosti ni bilo. S podmladkom nimajo težav, bojijo pa se prehitrih odhodov mladih v tujino; razočarani so nad organizacijo državnega prvenstva, poudarjajo pa soodgovornost vseh klubov.

Z ligo INL so vseeno zadovoljni. "Gre za dobro tekmovanje, a le če imaš konkurenčno ekipo," pravi Verlič in dodaja: "Že glede na to, da smo izpeljali ligo, smo lahko srečni. To, da nismo bili zadnji, je v redu. S konkurenčno ekipo bi naredili več, a žal finančno ne zmoremo."

To tekmovanje ima po Verličevih besedah vsekakor kar nekaj prednosti. Slovenski klubi so denimo bolj odgovorni, redoljubni, tekme ne odpadajo. "Pozitivno je, da igrajo mladi. Je pa vprašanje, koliko bi res igrali, če bi imeli denar za tujce," ambicij ne skriva naš sogovornik, ki je pri tem izpostavil: "Tekmujemo v povsem neenakovrednih pogojih; Avstrijci, Italijani imajo neverjetno večje proračune, a vseeno smo jim 'grenili življenje'. Verjamem, da bi bili, če bi imeli proračun in ekipo kot pred dvema letoma, danes ne samo v končnici, temveč vsaj v polfinalu."

Tudi z Verličem smo se dotaknili učinka OI: "Praktično ga ni. Zdaj si želim predvsem sestanke z županom Maribora, s HZS. Želim izvedeti, kaj lahko še naredimo, da bomo dobili dodatno spodbudo. Mi ničesar ne skrivamo. V Mariboru imamo dobre pogoje za delo, podpora mesta je dobra. Edino, kar ni v redu, je, da smo premalo razvojno nastavili programe." 


DP je letos absurdno

S podmladkom pri njih sicer nimajo težav, a te se pojavijo pozneje, ko igralci prezgodaj odhajajo v tujino. "Dobro je, da se preizkusiš tam. Vsi hočejo napredovati, a napredovanje ni igranje v četrti peterki v tujini, napredovanje je igrati v prvi ali drugi peterki v Sloveniji," trdi oče našega olimpijca Miha Verliča.

Treba je prevzeti soodgovornost in delati dobro - pa vemo, da je kriza in da so razmere težke.

So pa v štajerski prestolnici zelo razočarani nad letošnjo izvedbo DP. "To je absurdna zgodba. Takega sistema si nikoli več ne smemo privoščiti. To DP ne bo verodostojno, to, kar bomo spremljali zdaj, ni podobno ničemur in ne more biti nikakršna motivacija za kogarkoli," je prepričan Verlič, ki sicer upa na svetlo, razvojno uspešno prihodnost, toda: "Dejstvo je, da če ne bomo vsi prispevali, tako HZS kot vsi klubi, ki moramo prevzeti svoj del odgovornosti, potem ne bo nič. Nič ne bo prišlo samo od sebe. Treba je prevzeti soodgovornost in delati dobro - pa vemo, da je kriza in da so razmere težke."

 

Trije Mariborčani na OI

V prihodnosti si v Mariboru želijo večje veljave v hokejskem prostoru. Sčasoma hočejo imeti konkurenčno polprofesionalno ekipo: "Za ohranitev hokeja morajo biti pričakovanja višja. Navsezadnje smo drugo največje mesto, to si zaslužimo, ne pa da se ukvarjamo s tem, kako preživeti. Tudi v prihodnje bomo poudarjali vlogo kakovostnega dela z mladimi, da bi jim zagotovili čim boljše pogoje. Na OI smo imeli tri Mariborčane, več jih igra v tujini, to je že neki pokazatelj. Srednje- ali dolgoročni cilj je, da bi Maribor posegal po samem vrhu slovenskega hokeja in se tja tudi uvrstil."