© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
13.11.2014 07:43:37

Kopi v prvo uspešen, v drugo ne (video)

Profimedia

Los Angeles Kingsi po kazenskih strelih izgubili v Anaheimu.

Veliki lokalni rivali Kraljev Rački so bili v Honda Centru boljši s 6:5.
 
Čeprav so gostje še v 55. minuti vodili z dvema goloma prednosti (na sploh pa so z vodstvom igrali večino srečanja), so se pri Anaheimu zbrali in do konca rednega dela še dvakrat ugnali čuvaja mreže Kingsov Jonathana Quicka.

Anže Kopitar se je tokrat spet vpisal med strelce. V 10. minuti srečanja je naš velemojster ploščka in palice po prekršku za kazenski strel Samija Vatanena, tega potem tudi uspešno izvedel, ko je Frederica Andersena po preigravanju ugnal med nogama. Danskega vratarja je malo pred sredino druge tretjine v golu zamenjal Jason LaBarbera.

PA ŠE PODAJA
Ta se je nato izkazal tudi v loteriji, kjer ga je v prvi seriji ugnal le Marian Gaborik. Hrušičan je ob vodstvu Anaheima z 2:1 kazenski strel izvajal kot tretji med Kingsi, a je LaBarbera iz tega dvoboja prišel kot zmagovalec. 

Kopi, ki je igral skoraj 21 minut, je dvakrat streljal na gol, v statistiko pa je vpisal še podajo pri zadetku Justina Williamsa, ki je v 52. minuti vodstvo aktualnih prvakov lige NHL povišal na 5:3.

Ducksi so bili sicer veliko bolj napadalno nastrojeni, razmerje v strelih je bilo 49:26.


"Izjemno napet, a tudi zabaven dvoboj. Med seboj se merita dve odlični moštvi, kar še poveča pomen tega lokalnega derbija," je menil Kesler, nekdanji igralec Vancouvra, ki se je pridružil Anaheimu po velikem poletnem prestopu.

V drugi tekmi večera so Toronto Maple Leafs premagali Boston Bruins s 6:1. Dva gola za gostitelje je dosegel Phil Kessel in skupaj s preostalima članoma napada, Tyler Bozak in James van Riemsdyk sta tudi prispevala po en zadetek, poskrbel, da se je Toronto s pravo mero oddolžil za boleč domač poraz, ki ga je z 1:4 doživel 25. oktobra. Bruinsi so izgubili prvič po petih zmagah, igrali pa so brez poškodovanega kapetana Slovaka Zdena Chare (koleno) in češkega centra Davida Krejčija.

IZIDA
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 6:1
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 6:5 (po kazenskih strelih)