© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
11.11.2014 08:44:36

Boston petič zapored

Reuters

V noči na torek v ligi NHL potekali le dve tekmi.

Boston Bruinsi, ki so pred kratim izpolnili željo dečku z Downovim sindromom Liamu Fitzgeraldu, je dosegel peto zaporedno zmago, potem ko je na domačem igrišču ukanil New Jersey s 4:2.

V dvorani TD Garden so Kosmatinci razveselili 15.565 gledalcev, za Vrage pa je bil to četrti zaporedni poraz. Seth Griffith se je izkazal z izjemno atraktivnim zadetkom med nogami, ki je proti koncu druge tretjine popeljal Kosmatince v vodstvo, na koncu pa se je izkazal za ključni gol.

Patrice Bergeron je k zmagi dodal gol in dve podaji, med strelce pa se je za gostitelje vpisal še Reilly Smith. Vratar Tuukka Rask je zaustavil 26 strelov.

V Raleighu pa so domači Carolina Hurricanes gostili Calgary Flames in prav tako brez težav slavili zmago s 4:1. Jeff Skinner je postal četrti najmlajši igralec v klubski zgodovini, ki je dosegel 100 golov, se veseli novih mejnikov. Justin Faulk je k zmagi prispeval gol in dve podaji, Skinner pa zadetek in podajo. "To je kar dober dosežek, a sam sem pripravljen na naslednjega," je po tekmi dejal Skinner.

David Jones je sicer goste popeljal v vodstvo v prvi tretjini, a so kosmatinci v naslednjih dveh strelsko nadigrali Kanadčane s 26:15. "Dobro so znali kaznovati naše napake in to je tisto, kar je danes na tekmi naredilo razliko. Smo na gostovanjih kar nekaj časa, a vseeno bi morali danes odigrati bolje in zadržati prednost," je dejal Jones.

Gostitelji, ki so zmagali petič v zadnjih šestih tekmah, so prek Zacha Boychuka izenačili že proti koncu uvodne tretjine. Domači vratar Cam Ward je končal pri 22 obrambah.

Seth Griffith se je izkazal z izjemno atraktivnim zadetkom, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.

Izida 
Boston Bruins - New Jersey Devils 4:2
Carolina Hurricanes - Calgary Flames 4:1