© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
12.11.2014 10:05:43

Tudi z žicama v roki

Grega Wernig

Liga EBEL se bo po desetdnevnem premoru na račun reprezentančnih akcij nadaljevala v četrtek, ko je na sporedu prvo srečanje 17. kroga med Bolzanom in Salzburgom.

Hokejisti Olimpije in drugih moštev si bodo tekmovalne drese nadeli v petek, v Tivoli pa prihaja Dornbirn. Med zborom naše izbrane vrste so varovanci Fabiana Dahlema poskušali kar se da normalno trenirati. Štiri dni so bili sicer popolnoma prosti, šele včeraj pa so se prav vsi zbrali na treningu, saj je Dahlem v ponedeljek šestim reprezentantom namenil prost dan. Mlajši del ekipe je v ponedeljek zvečer odšel še na Bled, kjer so zmaji vknjižili še šesto zmago v državnem prvenstvu.

Tudi "head coach" je med prostimi dnevi na hitro skočil v rojstno Nemčijo, kjer ga je ta teden čakal trenerski seminar, na katerem je moral obnoviti trenersko licenco, včeraj je svojo četo že na vso moč podil po ledu.

Nemškega stratega veseli dejstvo, da se je med zmaje končno, po slabih dveh mesecih, vrnil napadalec Miha Pesjak, ki je na tekmi DP v gorenjskem turističnem biseru dosegel tri gole in tri podaje, na drugi strani pa Dahlem ve, da vsaj mesec dni na tekmah v ogenj ne bo mogel poslati Roka Lebra. Ta je pred tednom dni prestal operacijo mezinca na desni roki, v katero so mu vstavili celo dve žici, a navkljub večji obvezi roke bo Celjan na ledu treniral s svojimi soigralci, seveda po posebnem programu. Nekaj težav s prepono ima trenutno mladi branilec Kristjan Čepon, ki tako kot Leber trenira po posebnem programu.