© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
15.04.2014 15:43:23

Kaj naj rečem, komaj čakam

Arsen Perić

Jan Urbas je eden najvidnejših mož v naši izbrani vrsti v zadnjih sezonah. Napadalec iz Dolenje vasi pri Cerknici se v tem trenutku osredotoča le na predstave v dresu z risom na prsih, vendar pa ga na pot v Južno Korejo nismo mogli pustiti, ne da bi pred tem spregovorili o njegovi klubski prihodnosti.

Včeraj smo v Ekipi že objavili novico, ki smo jo povzeli po nemškem častniku Merkur, kjer so zapisali, da je 26-letni oklepnik dobil vabilo na trening kamp moštva lige NHL, Washington Capitals, in o tem povabilu smo povprašali tudi glavnega akterja zgodbe. "Da, res je. Po olimpijskih igrah oziroma malo pred koncem klubske sezone sem dobil klic Washingtona. Povabili so me na njihov kamp in podpisal sem pogodbo o preizkušnji. Julija se tako odpravljam tja, kako bo šlo naprej, pa bomo videli," je uvodoma dejal Urbas.

Naš sogovornik je potrdil, da je seznanjen s tem, da so ga možje, ki skrbijo za nabor igralcev pri moštvu, kjer si kruh služi tudi Aleksander Ovečkin, prvič videli igrati decembra na eni od tekem v ligi DEL njegovega Münchna. "Pogovarjali se sicer nismo nič, takoj po olimpijskih igrah pa se je začelo. Najprej mi je to omenil agent, malo pozneje pa smo se že dogovorili. Seveda sem takoj rekel, da pridem," je nadaljeval visokorasli oklepnik, ki pravi, da je bil on edini iz njegovega kluba, ki je dobil tako sijajno vabilo: "Že prej sem razmišljal, da bi se šel preizkusit v Severno Ameriko. Ko sem dobil vabilo, je bil to res poseben občutek, zelo sem bil vesel in takoj sem rekel 'ja'. Zdaj se sicer s tem še ne obremenjujem, osredotočam se na svetovno prvenstvo, že zdaj pa vem, da se bom moral potem hitro začeti spet pripravljati."

Pokazal bom, kaj znam

Pa ve, kaj ga sploh čaka, kako bo vse potekalo?
"V bistvu se o podrobnostih še nismo pogovarjali. Vem le, da kamp traja od 6. do 12. julija, kdaj bom odšel tja, pa ne vem. Malo sem o vsem že govoril z Janom Muršakom in našim selektorjem, saj onadva bolj poznata te stvari. Kaj naj rečem, komaj čakam," je z nasmeškom pripomnil Jan in še dejal: "Sploh ne vem, kaj naj pričakujem. Preveč se s tem nočem obremenjevati, šel bom, tam pokazal, kaj znam - kar bo, pa bo. Če ne drugega, bo to ena sijajna izkušnja."