© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
11.04.2014 19:20:05

Na UE Jesenice prvi prijavi upnikov

Nikola Miljković

HK Jesenice ne bodo izbrisane. To smo napovedali že v včerajšnji izdaji Ekipe, z Upravne enote Jesenice pa smo naknadno dobili pozitiven odgovor o prijavah upnikov, kar je našo napoved, da to društvo ne bo izbrisano iz registra društev, le še potrdilo.

Prek elektronske pošte smo včeraj proti koncu uradnih ur UE na Jesenicah načelnico Alenko Burnik še enkrat prosili za pomoč. Tokrat, če nam lahko posreduje podatke o tem, če se je kdo od upnikov, ki ima terjatve do HK Jesenice, že javil in koliko je bilo teh oseb. Odgovor smo dobili slabe pol ure, preden so urad zaprli (to ob petkih naredijo ob 13. uri), Burnikova pa je zapisala, da sta se do tistega trenutka javila dva upnika.

Na temelju te informacije lahko zdaj brez kančka dvoma trdimo, da Hokejski klub Jesenice in z njim vsi dolgovi ne bodo zbrisani iz registra društev. Eden od upnikov nam je še povedal, da so mu ob prijavi terjatev na UE Jesenice pojasnili, da bodo zadevo predali na sodišče, da bo tam prišlo do uvedbe likvidacijskega postopka in da bo o vsem prejel odločbo. 

Kanalec: Napisal bom knjigo

Ta teden smo že večkrat zapisali, kako pogosto smo poskušali priklicati predsednika in zakonitega zastopnika HK Jesenice Slavka Kanalca in kako nam to, razen v prvem poskusu, v katerem se je izgovoril na sestanek, nikakor ni uspelo. V včerajšnjem raziskovanju smo naleteli na še eno zanimivo sled, namig, da naj bi Slavko Kanalec v kratkem na posebej sklicani tiskovni konferenci le stopil ne samo pred nas, temveč pred vse medije. Ker smo pričakovali, da bo njegov telefon še približno dvajsetič zvonil v prazno, smo se tokrat odločili za alternativo - poslali smo mu kratko sporočilo z le enim vprašanjem: Ali boste v kratkem res sklicali tiskovno konferenco, na kateri bi le dobili pojasnila?


Roko na srce, odziva niti nismo pričakovali, a slabo uro in pol po poslanem sporočilu smo tudi mi prejeli enega. Končno smo le dobili odziv Slavka Kanalca! Odgovor se je glasil: "Hvala za sporočilo. Napisal bom knjigo. Lp skanalec" 
Morda je mislil resno, morda ni. O tem ne bomo sodili. Lahko pa sodite vi.