© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
10.04.2014 00:00:00

Jeseniške prigode : društva ne bo mogoče izbrisati

Nikola Miljković

Telefon predsednika društva Slavka Kanalca tudi drugi dan zapored zvonil v prazno, a upniki so že napovedali prijavo svojih terjatev.

Dan potem, ko smo v Ekipi javnost obvestili o novih nečednih poslih na Jesenicah, se stvari v določeni meri že premikajo. Strategija, s katero so vodilni pri HK Jesenice hoteli po tiho klub izbrisati iz registra društev in se tako rešiti gromozanskih dolgov, se jim ne bo obrestovala.

Z gotovostjo lahko trdimo, da se bo danes na upravni enoti Jesenice brez dvoma javil vsaj eden od številnih upnikov in osebam, pristojnim za to, razkril svoje terjatve. Kot smo že pojasnili, je dovolj, da le en upnik obvesti UE Jesenice (to lahko naredi tudi po elektronski pošti), da do njega obstaja terjatev, in postopek o izbrisu društva iz registra društev bo na UE zaključen in predan na sodišče. Ker smo bili z nekaterimi od upnikov tudi v stiku, vemo, da bo v prihodnje na vrata UE Jesenice potrkalo kar nekaj razjarjenih posameznikov. Zadnji dan, da se javijo, je sicer 21. april.

S tem bodo ti pokvarili načrte predsednika kluba Kanalca (in njegovih somišljenikov), ki se nam včeraj, kljub spet mnogim klicem prek celotnega dne, še vedno ni javil, in tako smo po sredi tudi v četrtek ostali brez kakršnegakoli odziva z njegove strani. 

Pretnar: Ko že misliš …

316-14-klemen pretnar
arhiv Ekipe

Smo pa dobili odziv še enega izmed še vedno osuplih. Klemen Pretnar se trenutno ne nahaja na Dunaju, kjer bi bil z reprezentanco, temveč doma okreva po poškodbi rame, zaradi katere še ne ve, ali bo moral pod nož. Tudi zato ga je moral že pred časom Matjaž Kopitar zbrisati s seznama risov, včeraj pa smo njegovo odsotnost v izbrani vrsti lahko izkoristili mi. "Kaj naj rečem, nisem presenečen. Sploh nimam komentarja," je pogovor z nami začel Klemen in po premisleku nadaljeval. "Že takrat, ko smo vedeli, kako bo s klubom, ko je bilo vsega konec, smo se dogovorili, da bomo naše delo oddelali do konca, potem pa sem si rekel, da o tem nočem več slišati. Želel sem narediti korak naprej in sem tudi ga, dovolj sem imel slabe volje, vse debate niso vodile nikamor," se je spomnil Klemen, ki še ne ve, kako se bo na vse to odzval.

"Pridružil se bom celoti. Mislim, da mora pasti skupna odločitev, neka pravilna odločitev. Težko se bo uskladiti, ampak to je treba enkrat dokončno že rešiti," pravi Pretnar, ki z ostalimi hokejisti, ki so v isti kaši, še ni stopil v stik, bo pa to naredil v prihodnjih dneh.

"To, kar se dogaja, enostavno ni prav. Očitno nas 'gospodje' še vedno znajo presenetiti. Ko že misliš, da si doživel vse, pa poskrbijo, da temu ni tako," je še dodal Klemen, ki nam zneska dolga kluba sicer ni razkril, je pa rekel, da ta ni majhen.