© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
13.11.2014 09:46:07

Vloga na ZVKDS sploh ni bila vložena

Nikola Miljković

Izvedeli smo, zakaj Olimpija še vedno ni dobila odgovora o Ice Festu!

Da se pri Olimpiji že dalj časa ukvarjajo z novim spektaklom, ki bi poskrbel za decembrski vrhunec v središču Ljubljane, smo zapisali že večkrat, kot tudi to, da bo kmalu jasno, ali bo do njega tudi prišlo.

Organizacija tekem pod milim nebom hokejskim ali pa na sploh športnim privržencem ter pa tudi nastopajočim ekipam vedno prinese dogodivščino, ki si jo vsak zapomni za vse življenje.
Da gre ob tem še za posel, ki organizatorju prinese finančno korist, nam najbrž ni treba posebej izpostavljati. Tako je bilo v primeru prvega Ice Festa, ki je januarja 2013 potekal na stadionu Jožeta Plečnika za Bežigradom, kot tudi v drugi izvedbi, ki je Olimpijo popeljala v Sarajevo, natančneje v Zetro, kjer so zeleno-beli v prejšnji sezoni oziroma januarja letos gostili dve srečanji v ligi EBEL.

Vse tekme – tri za Bežigradom in dve v Zetri – so bile razprodane, Ljubljano oziroma Sarajevo je ob teh priložnostih zavzela prava hokejska mrzlica, na Celovški 25 pa seveda upajo, da se bo to zgodilo tudi med 12. in 16. decembrom.

Namera o tretji izvedbi zimske pravljice je na zelniku vodstva kluba zrasla že pred meseci in od takrat naprej so vsi vpleteni – to nam je bilo večkrat zagotovljeno – z vsemi silami delali na organizaciji Ice Festa, ki bi še kako popestril praznični december.

Predsednik kluba nam je pred časom dejal, da so v projekt startali s tremi mogočimi lokacijami v mislih, pred kratkim se je izbor zmanjšal na eno – obnovljeni Trg republike pred hramom slovenske demokracije prinaša dovolj prostora, da bi na njem postavili ledeno ploskev in tribune.

V zadnjih tednih smo se o tem projektu večkrat pogovarjali s predsednikom kluba Markom Popovičem. Sicer ni želel prehitevati dogodkov, a je v prihodnost gledal z optimizmom, konec oktobra nam je dejal: "Zelo pazljivi ostajamo pri odgovorih, se pa trudimo, da bi se dobro izteklo. Seveda si želimo dobiti pozitiven odgovor, gre za res super lokacijo, a kot rečeno, dokler ne bomo dobili vseh soglasij, bomo previdni."

Celovec bo spet gostil Winter Classic

Wörtherseestadion bo 3. januarja 2015 še drugič gostil zimsko pravljico, celovški KAC pa se bo takrat spet pomeril z velikimi rivali iz Beljaka. Prvič so Celovčani takšno tekmo na nogometnem stadionu gostili 9. januarja 2010, ko si je boj z Beljačani v pravem snežnem metežu ogledalo v ligi EBEL rekordnih 30,500 navijačev.

Glede na to, da je 12. december, ko naj bi bila ob morebitni organizaciji Ice Festa na sporedu prva tekma na prostem (Olimpija bi se pomerila z Grazem), oddaljen le še en mesec, smo bili v zadnjih dneh s Popovičem v stiku večkrat na dan, a nikoli nam ni mogel postreči s končnim odgovorom, vedno le: "Nič ni novega, še vedno čakamo."
V ponedeljek je še dodal, da se čaka le še na odgovor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, kar smo v včerajšnji številki našega časnika tudi zapisali.

Glede na to, koliko časa se pri Olimpiji že ukvarjajo s tem projektom, smo menili, da so bili v postopku natančni, da so zapisali vse pike na i, a izkazalo se je, da ni tako.

Iz ZVKDS smo namreč prejeli obvestilo, da smo v včerajšnji številki Ekipe24 napačno zapisali oziroma navedli netočne informacije. "ZVKDS s strani organizatorja decembrskega Ice Festa do danes še ni prejel vloge za izdajo kulturnovarstvenih pogojev oz. soglasja in tako o zadevi tudi ni mogel odločati," so zapisali.

V stik smo nato stopili s pomočnico generalnega direktorja za stike z javnostjo Damijano Slabe, ki nam je to še ustno potrdila.

Ko ali če bo ZVKDS prejel vlogo, ima 30 dni časa, da poda odgovor, vendar pa nam je Slabetova pojasnila, da na take manjše stvari po navadi odgovorijo v nekaj dneh.
Časa je tako bržčas še dovolj, a Olimpija si s to potezo spet ni naredila usluge. Še enkrat se je predstavila kot slabo organiziran klub.