© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Prejo
Prejo
09.12.2014 11:56:56

Neli Irman se vrača v Zagorje

facebook

Zagorjanke so nepričakovane dobile veliko okrepitev, vrača se Neli Irman.

Finančne težave zagrebške Lokomotive, ki je za nameček obtičala v predtekmovalni skupini lige prvakinj, so bile vzrok, da je Neli Irman, nepogrešljivo reprezentančno desno krilo, predčasno končala zagrebško avanturo in se po tehtnem razmisleku znova vrnila v Zagorje.

O tem, kaj vse se je dogajalo v Zagrebu, kjer so ambiciozno napovedovali vrnitev na evropsko veliko sceno, nekdanja kapetanka slovenskih podprvakinj ne želi razpredati. "Če sem iskrena, ta trenutek niti ne vem natančneje, kaj se v klubu pravzaprav dogaja. Praktično nimam nikakršnega stika. Se pa bojim, da bodo posledice hude." Sicer se je o težavah, pa o slabem vzdušju in še čem v vrstah hrvaških prvakinj govorilo že dalj časa, pravzaprav je bilo kot na dlani, da bo prej ko slej prišlo do razpada sistema, sploh po tistem, ko so priprli velikega prijatelja kluba, zagrebškega župana Milana Bandića. Možnost vrnitve Irmanove v Zagorje pa je tako postajala vse bolj realna.

VRNITEV NEKAKO SAMOUMEVNA
"Vrnitev v Zagorje se mi je zdela nekako samoumevna. Po tistem kar sem doživljala v zadnjih časih, se mi zdi da je Zagorje v tem trenutku zame najboljša rešitev. Nenazadnje, klub je bil z menoj vedno korekten, pa tudi glede dogovorjenih obveznosti doslej ni bilo težav. In še nekaj, brez večjih pritiskov, vezanih na rokomet, želim v miru dokončati študij," je svojo odločitev o vrnitvi v Zagorje pojasnila Irmanova, ki priznava da to ni bila edina ponudba.


Sicer pa so v Zagorju z vrnitvijo Irmanove za korak bližje zastavljenim ciljem za tekočo sezono. Stroka, predvsem trener Bojan Voglar, ne skriva zadovoljstva. "O njenem pomenu za ekipo ne gre izgubljati besed. Neli je bila v preteklosti ena ključnih igralk naše ekipe. Je tip igralke, ki je dobrodošel v vsaki ekipi, pri nas, kjer smo na tesnem z igralskim kadrom, pa je še toliko bolj dobrodošla."

Dodajmo, do so v Zagorju pogodbo z Irmanovo podpisali do konca tekoče sezone, a kaj lahko se zgodi, da bo hitra Savinjčanka sodelovanje še podaljšala.