© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
07.12.2014 14:07:15

Je končno napočil čas Hrvatic?

Reuters

Madžarska in Hrvaška bosta prihodnja dva tedna gostili cvet evropskega ženskega rokometa. V naši soseščini pa Slovenk žal ne bo zraven, kljub obetavnemu začetku so še enkrat več obstale v kvalifikacijah.

Vseeno smo za kratko napoved o favoritinjah, kar bi po napovedih moralo biti izenačenega prvenstva, prosili selektorico Marto Bon.
"Mislim, da je Hrvaška že zelo dolgo v čakalnici, je ena izmed glavnih favoritinj za prva tri mesta, pravzaprav bi me presenetilo, če ji še enkrat ne bi uspelo. Res so že dolgo blizu, a tistega zadnjega koraka Hrvaticam nikakor ne uspe napraviti, morda so zdaj vendarle dozorele. Tu je seveda Norveška, vprašanje je, kaj lahko brez Anite Görbicz naredi Madžarska, velika neznanka so Črnogorke. Z zanimanjem bomo spremljali, ali smo se mi toliko dvignili ali so one padle, pa ne mislim pri tem le na naše nedavno gostovanje in zmago v Črni Gori, ampak tudi na njihov visok poraz v pripravljalnem obdobju s Hrvaško. Zanimivo bo videti, kako bo, ko bo šlo zares, selektorji so pač različni, nekateri gredo vedno na polno, spet drugi gledajo dolgoročno. Tu je tudi Nemčija, pri kateri bo veliko odvisno od tega, koliko bo lahko prispevala Susann Müller, ne smem pa pozabiti niti na Francijo, ki bo tudi pod mojim posebnim drobnogledom, v prvi vrsti seveda zaradi Allison Pineau, ki bo kot edina zastopala barve Krima na tem prvenstvu."

Začenja se v nedeljo, finale bo dva tedna kasneje v László Papp Areni v Budimpešti. Naslov branijo Črnogorke, daleč največ uspeha pa so na prejšnjih desetih prvenstvih zabeležile Skandinavke, Norvežanke imajo pet, Danke tri naslove.


SKUPINA A (Györ)

Madžarska
Španija
Rusija
Poljska


SKUPINA B (Debrecen)

Norveška
Danska
Romunija
Ukrajina


SKUPINA C (Varaždin)

Švedska
Nemčija
Hrvaška
Nizozemska


SKUPINA D (Osijek) 

Črna gora 
Francija 
Srbija 
Slovaška