© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
08.12.2014 00:46:31

Tudi tako je mogoče zadeti

Rokomet je šport, v katerem so zadetki nekoliko manj raznoliki kot pri nogometu in v katerem je kateri med njimi redkeje deležen izrazite pozornosti. No, mojstrovina Kentina Maheja pa si nedvomno zasluži tako pozornost kot še marsikaj drugega.

Drži, tekma je bila praktično odločena. Flensburg je v derbiju nemškega severa visoko vodil proti Hamburgu, do konca je bilo le še nekaj minut in realno nemogoče je bilo pričakovati, da bi lahko prišlo do preobrata. Tudi dejansko ni, toda vse to niti za drobec ne zmanjšuje vrednosti poteze, ob kateri je na nogah zaploskala vsa Nemčija in katere posnetek se je hitro razširil povsod, kjer dajo na rokomet vsaj nekaj malega. 

Kadar nekdo izvede nekaj tako zelo posebnega, je besedno opisovanje brez pravega smisla. Zato vas bomo hitro prepustili užitkom ogleda videoposnetka, pred tem pa velja poudariti, da je francoski reprezentant iz vrst Hamburga Mahe že tako ali tako znan po atraktivnih zadetkih, tokrat pa je šel še dlje kot ponavadi. Mnogi celo menijo, da je šel najmanj dva koraka dlje kot kadarkoli prej. Presodite sami.