© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
08.12.2014 10:39:46

Nova zmaga za islandski lobi

vszi

Dagurja Sigurdssona, ki se bo po koncu sezone posvetil zgolj nemški reprezentanci, bo na klopi Füchse Berlina zamenjal rojak Erlingur Richardsson.

Čeprav se je v zadnjem tednu kot glavni kandidat omenjal sloviti Šved Ola Lindgren, so se na koncu v lisičjem brlogu odločili za 42-letnega Islandca Erlingurja Richardssona, ki trenutno vodi vodilno moštvo avstrijskega prvenstva Westwien, s katerim pa se mu junija izteče pogodba. "Vzeli smo si čas in podrobno preučili, kdo bi najbolje sodil v naš koncept. Z Richardssonom pa imamo največ skupnih točk," je odločitev na kratko pojasnil prvi operativec Berlinčanov Bob Hanning.

Isladnski lobi je torej izbojeval še eno bitko, v rokometno Meko, kar bundesliga še vedno je, so uspeli pripeljati še enega rojaka. Alfred Gislason (Kiel), Dagur Sigurdsson (reprezentanca), Geir Sveinsson (Magdeburg), lani je bil tu tudi Guðmundur Guðmundsson (Rhein-Nechar),... Podajajo si kljuko, ko eden odide, drugi pride. Posvečeni krog, v katerega se je zelo težko prebiti, sploh brez islandskega potnega lista.