© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
M.A.
M.A.
27.08.2014 17:23:36

Slovenija - Azija 0:2

Boštjan Selinšek

Rokometaši mariborskega Branika so v pripravljalni tekmi proti izbrani vrsti Bahrajna zabeležili tesen poraz. Iran je v Zrečah premagal trebanjski Trimo.

V mariborskem Taboru je odločitev o zmagovalcu padla v sami končnici. Gostje iz Bahrajna so v 58. minuti povedli s plus tri, le malo pa je manjkalo, da bi nato v slabih dveh minutah priigrano prednost tudi zapravili. Verdinek in Sok sta namreč zadela, mariborska obramba pa je zaustavila nasprotnikov napad. Varovanci Marka Šibile so imeli pet sekund pred koncem zaradi nespretnosti bahrajnskih rokometašev priložnost za protinapad, ki pa ga niso uspeli izvesti do konca in ostalo je pri rezultatu 25:26.

V Zrečah so imeli Trimovci v prvem polčasu niti igre v svojih rokah in bili boljši nasprotnik. Poznala se je odsotnost lažje poškodovanega Sušina in nekaterih obolelih igralcev, zato visokega tempa niso zdržali do konca. V nadaljevanju je prišla do izraza daljša klop Irana, Trebanjci pa niso imeli dovolj menjav, da bi lahko spočili nosilce in z izidom 30:26 (10:12) so slavili varovanci Boruta Mačka, Slovenca na iranski klopi. V vrstah Trima so  bili najbolj razpoloženi Murčehajić (10 golov), Sašek (6) in Florjančič (4), vratar Jelovčan pa je zaustavil ducat žog.

MARIBOR BRANIK – BAHRAJN 25:26 (13:11)

MARIBOR BRANIK: Škalički, Taletovič (8 obramb), Čudič (3 obrambe); Cingesar 2, Mišković, Žabič, Rožman, Fidel 2, Žmavc, Špelić 1, N. Krabonja, Poklar 8 (2), S. Krabonja, Mlakar 5, Sok 5, Verdinek 2, Kaleb.
BAHRAJN: Hussein (3 obrambe), Jassim (5 obramb); Eid Ali, Sadiq Ali 3 (1), Al Samayili, Jaffir 5 (4), Mahmood 1 (1), Mahdi 3, Merzi, Al Babour 5, Ali Ag 3, Al Salajinn, Al Sayad 5, Habib 1.