© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/muk
STA/muk
25.08.2014 17:38:12

Janc: Šele jutri bomo dojeli

vszi

Prvi vtisi iz slovenskega tabora po osvojitvi zlate kolajne.

"Ekipa je bila od začetka odločena, da bo zmagala. To se je videlo. Tekmo smo imeli v rokah. V drugem polčasu smo stisnili, ko to storimo, nam nobena ekipa ne konkurira," je nasmejano razlagal kapetan reprezentance Jaka Malus, ena od gonilnih sil slovenske izbrane vrste Blaž Janc pa je dodal: "Najprej se moramo zahvaliti navijačem iz Slovenije, ki so nas prišli podpret. Mislim, da bomo šele jutri dojeli, kaj smo dosegli za slovenski rokomet. Presrečni smo."

Tudi za Urhom Kastelicom je odličen turnir, visokorasli vratar je bil eden od temeljev na poti do uspeha. "Vedel sem, da smo dosti boljši od njih. Tekma z Norvežani je bila tista, ki je odločala o medalji. Danes mi ni šlo najbolje, malce sem tudi poškodovan, je pa ekipa zato toliko bolje igrala v obrambi, šlo nam je tudi v napadu in zasluženo smo dobili tekmo."

Gal Marguč, brat članskega reprezentanta Gašperja Marguča in njegov naslednik na desni strani celjskega napada, je bil še eden v plejadi junakov. "Bila je težka tekma, takšna, kot smo jo pričakovali. Dobro smo jih analizirali, vedeli smo, kje preti nevarnost, Urh pa je vrhunsko branil. Z bratom sva malo govorila, ni bilo nasveta, samo, da naj dam vse od sebe."