© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
24.08.2014 16:25:13

Kadeti v finalu olimpijskih iger

facebook

Varovanci Janija Klemenčiča na olimpijskih igrah mladih nadaljujejo zmagoviti pohod in se bodo jutri z Egipčani udarili za zlato kolajno.

Bila je to tretja tekma in še tretja zmaga slovenskih fantov v kitajskem Nandžingu, a po nekonkurenčnih Katarcih in Tunizijcih so bili norveški vrstniki precej trši oreh. V ponovitvi finala iz Utrechta se je tehtnica nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, odločitev o zmagovalcu pa je padla v sami končnici, po izenačenih šestdesetih minutah so Slovenci na koncu slavili s 33:30. 

V slovenskih vratih je blestel Urh Kastelic, ki je zaustavil kar dvajset strelov, na drugi strani pa so Rok Cvetko, Gal Marguč in Blaž Janc luknjali norveško mrežo.  "Pričakovali smo tekmo, kjer bo potrebno dolgo lomiti nasprotnika. Začeli smo dobro, potem je sledila nervoza, a smo se nato pobrali in zmagali. Drugi polčas smo zopet odprli slabo, ampak v podzavesti smo vedeli, da bo šlo. Finale, prihajamo," je po tekmi dejal kapetan reprezentance Jaka Malus, ki je na otvoritvi nosil slovensko zastavo.

Jutri ob 14.30 se bodo torej slovenski fantje podali v boj za zlato, na drugi strani pa bodo kot že rečeno vrstniki iz Egipta. 

Norveška - Slovenija 30:33 (14:13)

NORVEŠKA: Saeveras (14 obramb), Hansen; Horgen 8, Olsen, Schonningsen 4, Kopp 2, Thorsbye 3, Hauane 6, Oevrjordet, Aho 3, Gulliksen, Jansrud 2, Rod 2, Nordeng. Selektor: Geir Erlandsen.
SLOVENIJA: Kastelic (20 obramb), Urbič; Rašo, Stojnič, Kavčič, Kikanovič, Janc 8, Prevolnik, Kotar 2, Malus 2, Sokolič 4, Beđeti, Marguč 7, Cvetko 10. Selektor: Jani Klemenčič.
Sedemmetrovke: Norveška 1 (1), Slovenija 7 (6).
Izključitve: Norveška 6, Slovenija 6 minut.