© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
25.08.2014 11:21:53

Žikica s krila na klop

arhiv Ekipe

Po koncu lanske sezone je pri 42. letih rekel "dovolj je", Žikica Milosavljević je športne copate obesil na klin. A ni prav dolgo časa zdržal brez rokometa, vrača se na oziroma bolje rečeno ob igrišča, sedel je namreč na trenersko klop srbskega dugoligaša Jabuke.

Sijajno desno krilo, ki je na prelomu tisočletja nosilo dres Prul, nato pa se je s Celjem leta 2004 povzpelo na streho Evrope, je še lani neumorno zabijalo gole. Morda malce počasnejšega koraka, a roka je bila še vedno prava, navsezadnje je na jesen kariere zaigral v še enem evropskem finalu, z Metaloplastiko se je uvrstil v finale pokala Challenge. Zdaj je po več kot dveh desetletjih prispel do konca igralske poti in stopil na novo, trenersko pot.

"Kot kaže mi je trenerski posel usojen. Ljudje iz Jabuke so moji prijatelji in sem se odločil, da jim pomagam, pa da tudi vidim, ali je trenerska klop sploh za mojo zadnjico," pravi Žikica, ki je zatrdil, da ga na terenu ne bomo več videli. "Dovolj je bilo. Pretekla sezona v Metaloplastiki je bila sijajna, če bi bila možnost, da bi nadaljeval, bi to nedvomno storil. Imel sem ponudbe domačih klubov, a enostavno ni več šlo. Zaradi privatnih razlogov pa želim biti blizu Pančeva."