© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
24.08.2014 21:20:00

Tamše ima že dosti boljšo sliko

Nikola Miljković

Celjani so po porazu z Nantesom - prvim v letošnjem pripravljalnem obdobju - turnir v Franciji končali na drugem mestu.

Potem ko so v polfinalu premagali francoske prvake, so morali v finalu priznati premoč še enemu francoskemu prvoligašu, Nantesu, katerega barve brani tudi Gorazd Škof. V prvem polčasu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, v zelo hitri igri pa je že do odmora padlo kar 40 zadetkov, po 20 na vsaki strani. Za razplet je bil ključen začetek drugega polčasa, ko so pivovarji v devetih minutah igre kar trikrat imeli igralca manj na igrišču, Nantes pa je to izkoristil in ušel na nekaj zadetkov razlike. Celjani so nato vztrajno lovili lani četrtouvrščeno moštvo francoskega prvenstva, bili nekajkrat blizu, a razpoloženi domačini so pred glasnimi navijači uspeli zadržati prednost in priti do prestižne zmage.

"Ta turnir nam je prišel zelo prav, igrali smo proti dvema zelo dobrima nasprotnikoma. Včeraj smo prikazali odlično predstavo in z dobro igro v obrambi premagali francoske prvake. Tudi danes smo dobro odprli srečanje, vendar za zmago naredili preveč tehničnih napak in prejeli preveč lahkih zadetkov. Proti izredno čvrsti in močni ekipi Nantesa se je še posebej poznala odsotnost klasičnega desnega krila in dejstvo, da smo kar 16 minut igrali z igralcem manj. Čeprav se zavedam, da glede na hitro igro, ki jo gojimo posledično pride do več tehničnih napak, moramo le-te kar se da zmanjšati, saj jih je bilo tokrat še bistveno preveč. Po teh dveh srečanjih imam že dosti boljšo sliko stanja ter pripravljenosti ekipe in že z nestrpnostjo pričakujemo začetek prvenstva, a do takrat nas čaka še trening, trening in še enkrat trening. Delo je tisto, ki tej ekipi lahko prinese uspehe, fantje se tega zavedajo, zato sem optimist," je črto pod gostovanjem v deželi galskih petelinov potegnil celjski trener Branko Tamše.


Celje PL - Nantes 34:38 (20:20)

CELJE PL: Lesjak, Skok (13 obramb); Blagotinšek 3, Ivić 6, Kaučič, Razgor 1, Poteko 1, Miklavčič 3, Slišković 3, Zarabec 7, Kodrin 1, Pešić 2, Kasal, Žvižej 7. Trener: Branko Tamše.