© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
28.08.2014 13:05:24

Pekel ima novo podobo

rk vardar

Skopski Vardar v novo sezono vstopa z novo dvorano.

Sergej Samsonenko je držal besedo. Bogati Rus je iz Vardarja zgradil evropskega velikana, zdaj je zgradil še dvorano. V vsega šestnajstih mesecih je v Skopju nastala moderna dvorana, v kateri bodo svoj dom našli rokometaši in rokometašice Vardarja, pa tudi košarkarji MZT-ja.

ŠRC Kale in dvorana Boris Trajkovski sta torej preteklost, super moderna Jane Sandanski pa sedanjost in prihodnost. Kompleks, v katerem bo poleg glavne dvorane za 6500 gledalcev še pomožna dvorana, pa fitnes center, teniška igrišča, otroška igralnica in za nameček celo hotel z 61 sobami. »Trikrat hura za Sergeja Samsonenka,« kot je ob slavnostni otvoritvi dejal makedonski premier Nikola Gruevski in s tem povedal pravzaprav vse.

varda dvorana
rk vardar

»Ko smo aprila 2013 postavili temelje, sem dejal, da bomo dvorano končali v najkrajšem možnem času in držali smo obljubo. Dvorano smo poimenovali po velikem makedonskem revolucionarju, hotel pa bo nosil ime moje domovine Rusije, tudi zaradi tega, ker letos mineva dvajset let, odkar imata Makedonija in Rusija diplomatske odnose,« pa je dejal mož, ki se je odločil spremeniti evropski rokometni zemljevid. Z novim domom mu bo to bistveno lažje.

Dvorana bo svoj ognjeni krst doživela v začetku oktobra, ko bodo v goste v okviru lige prvakov prišli Čehovski medvedi, konec novembra pa bodo v Skopju gostovali tudi Celjani.