© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.09.2014 17:31:21

Na vzhodu več kot 2000

Drago Wernig - TAKA

Za ekipami v štirih skupinah tretjeligaškega tekmovanja sta dva prvenstvena kroga, največ gledalcev se po pričakovanjih zbira na pomurskem koncu.

Začetek nove sezone na tretjeligaškem prizorišču je zaznamoval nov sistem tekmovanja. Ne več v dve, ekipe so odslej razdeljene v štiri skupine. V preteklosti jih je bilo 28, zdaj jih je 52, in sicer po 14 v skupini center, vzhod in sever ter 10 na zahodu. Namen je jasen. Ob regijski razdelitvi klubov bi morale priti do izraza lokalne strasti, posledično bi se moralo ob igriščih zbirati več gledalcev.

Pa je res tako? Za bolj konkretne ocene je gotovo še prezgodaj, navsezadnje je bilo uvodnih 180 minut odigranih v času dopustov, toda popolnoma jasno je, da se bodo z največjim obiskom lahko pohvalili na vzhodu. Z daleč največjim. Zadnji konec tedna se je denimo na sedmih tekmah zbralo 2150 gledalcev oziroma v povprečju nekaj več kot 300 na vsakem prizorišču, a ta številka bo v prihodnje gotovo še precej višja. Iz preprostega razloga, ker se približujejo derbiji med Muro, Nafto in Beltinci, ki bodo vsekakor vzbudili veliko zanimanje. Čeprav nima prvoligaša, kar je katastrofalno, ima nogomet na ravnici še vedno prav poseben status.

V ostalih skupinah je obisk za zdaj bolj skromen. Sedem dvobojev v 3. SNL - center si je v soboto in nedeljo ogledalo 950 ljudi, v severni druščini klubov 1030 in pet preizkušenj na zahodu 480.