© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.09.2014 17:02:37

Aćimović: Od lepih besed se ne živi

Arsen Perić

Športni direktor Olimpije Mile Aćimović o uspešnem začetku sezone.

V zmajevem gnezdu imajo po šestih odigranih prvenstvenih tekmah dovolj razlogov za zadovoljstvo. Doslej grenkobe poraza še niso okusili, prav tako so preskočili prvo oviro v pokalnem tekmovanju. "Začetek je vsekakor zelo dober, če ne kar odličen. Spodbudno je odigrati šest tekem brez poraza, še bolj pa me navdušujeta pristop igralcev in njihov odnos do klubskega dresa. Ta mora biti vselej na najvišji možni ravni, saj se skozi identifikacijo igralcev do kluba ustvarjajo pogoji za napredek v vseh pogledih," pravi športni direktor Mile Aćimović, ki ga nadvse veseli spoznanje, da je v zasedbi nekaj mladih in zelo obetavnih fantov, ki bi lahko v bližnji prihodnosti prevzeli pomembno breme.

"Moram jih pohvaliti, saj lepo napredujejo, a se od lepih besed ne da živeti. Čaka jih še ogromno trdega dela, odrekanja in prelitega znoja, če želijo nekega dne zaigrati v močnejših evropskih klubih. Želja oziroma usmeritev kluba je, da se pred vsako sezono ustvarijo pogoji za prehod vsaj enega igralca z mladinskega pogona v člansko moštvo, s čemer bi v prihodnje le pridobivali. Tako igralci, ki bi dobili priložnost dokazovanja v članski konkurenci, kot tudi klub, ki bi sčasoma lahko te iste igralce tržil za širše evropsko tržišče."

Snovalec kadrovske politike pri Olimpiji se je konkretnih pričakovanj v nadaljevanju sezone vzdržal: "Da se bodo fantje borili za vsak centimeter igralne površine, in kot do zdaj, vzorno predstavljali zeleno-beli dres. O rezultatskih napovedih ne bi izgubljal besed, ker se hitro lahko stvari obrnejo na glavo. Če bo pristop na vsakem treningu in tekmi na najvišji možni ravni, bodo temu primerni tudi rezultati. V nasprotnem …"