© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
04.09.2014 14:45:55

Poslovnež HSV-ju posodil 25 milijonov evrov

vszi

Nemški poslovnež Klaus-Michael Kühne je bundesligašu Hamburgu posodil 25 milijonov evrov, ki jih bo klub namenil za okrepitve.

HSV se je v zadnji sezoni komaj rešil izpada, finančni položaj v klubu pa ni rožnat. Kühne, lastnik prevozniškega podjetja, se je zato odločil pomagati s finančno injekcijo.

Omenjeni poslovnež za Hamburg navija od otroštva, najprej mu je posodil osem milijonov, nato pa še dodatnih 17 milijonov evrov. S tem denarjem je klub prejšnji mesec pripeljal švicarskega vezista Valona Behramija, za katerega je Napoliju odštel 3,5 milijona evorv, vezista Nicolaija Müllerja (Mainz je zanj iztržil 4,5 milijona evrov) in branilca Augsburga Matthiasa Ostrzoleka (2,75 milijona evrov).

"Verjamem upravi kluba in upam, da bo s tem denarjem okrepila ekipo," je ob tem dejal Kühne, ki želi HSV v prihodnje videti v evropskih tekmovanjih, ne pa v boju za obstanek v ligi.

Predsednik kluba Dietmar Beiersdorfer pa je povedal: "Zelo smo veseli velikodušne podpore gospoda Kühneja in da nam tako zaupa. Pomoč je prišla v pravem času, saj želimo znova strniti vrste. Sredstva bomo porabili za okrepitev ekipe."