© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
03.09.2014 23:55:15

Prijateljske tekme: dva meseca prepozno

Reuters

V ospredju današnjih pripravljalnih tekem pred začetkom kvalifikacij za EP 2016 je bila ponovitev finala svetovnega prvenstva v Braziliji.

V Rio de Janeiru so slavili Nemci, slaba tolažba za Argentince pa je lahko bila zmaga na tokratnem obračunu. Gavči so ga dobili s 4:2, po tem ko so vodili že s 4:0. Med tistimi, ki se je najbolj izkazal, je bil nedvomno novopečeni član Manchester Uniteda Angel di Maria, ki ga v velikem finalu ni bilo zaradi poškodbe. Poleg njega so za Argentino v polno zadeli še Sergio Agüero, Lamela in Federico Fernandez, za Nemce pa sta bila uspešna Andre Schürrle in Mario Götze.

Z vidika slovenskih ljubiteljev nogometa sta bili zanimivi dve tekmi nasprotnikov varovancev Srečka Katanca v kvalifikacijski skupini E. Litva je v Linzu na prijateljski tekmi igrala neodločeno 1:1 z Združenimi arabskimi emirati. Zadetek za Litovce je dosegel Deividas Matulevičius. Na Wembleyju pa je Anglija gostila Norveško in jo po uspešno izvedeni enajstmetrovki novopečenega kapetana Wayna Rooneyja premagala z 1:0.

Litovska nogometna reprezentanca, ki bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 igrala v skupini s Slovenijo, je v Linzu na prijateljski tekmi igrala neodločeno 1:1 z Združenimi arabskimi emirati. Zadetek za Litovce je dosegel Deividas Matulevičius.