© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
03.09.2014 14:30:46

Nemci prepričani, da bo Euro 2024 pri njih

vszi

Nemška nogometna zveza je napovedala, da se bo potegovala za organizacijo evropskega prvenstva leta 2024. Nemci so prepričani, da bodo organizacijo dobili, optimizem pa je posledica verjetnega dogovora z angleško zvezo, ki bo podprla njihovo kandidaturo v zameno za nemško podporo pri organizaciji Eura 2028.

"Z Angleži smo o tem že govorili, težav ne bi smelo biti. Če bomo dobili še podporo drugih in če bomo prepričani, da bomo gostili prvenstvo, se bomo odpovedali organizaciji tekem prvenstva leta 2020. V naslednjih dneh bomo imeli intenzivne pogovore," je dejal generalni sekretar zveze Helmut Sandrock.

Nemčija si je po odpovedi Turčije želela gostiti polfinale in finale prvenstva 2020, katerega prvi del bo v 13 mestih 13 različnih držav (mesta bodo določili 19. septembra).

Podporo pri kandidaturi je Nemčija že dobila pri predsedniku MOK Thomasu Bachu, ki je na novinarski konferenci v Kitzbühlu izrazil mnenje, da zmore Nemčija v istem letu z lahkoto gostiti tako olimpijske igre, za katere prav tako namerava kandidirati, kot evropsko prvenstvo.

"Infrastruktura za prvenstvo že obstaja. Nemčija ima najboljše stadione v Evropi, tako da ne vidim nobenih težav," je dejal Bach.