© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
03.09.2014 11:43:25

Van Gaal je prepričan vase

Reuters

Za Manchester Unitedom je katastrofalna sezona, v kateri je osvojil samo superpokalno lovoriko, s končnim sedmim mestom v angleškem prvenstvu pa se mu ni uspelo uvrstiti niti v katerega od evropskih pokalov.

Zato je poleti v klubu prišlo do velikih sprememb, dirigentsko palico je prevzel izkušeni Louis van Gaal in v prestopnem roku porabil dobrih 200 milijonov evrov za osvežitev igralskega kadra.

Kljub temu pa začetek nove sezone ni prinesel pričakovanega napredka. Po treh krogih premier lige rdeči vragi še čakajo na prvo zmago (dva remija in poraz), poleg tega pa so že končali z nastopi v ligaškem pokalu, iz katerega jih je izločil tretjeligaš MK Dons, ki je dvoboj dobil kar s 4:0.

Kljub temu pa nizozemski strokovnjak nikakor ne obžaluje dejstva, da je prišel na Old Trafford, čeprav se je sprva zdelo, da bo po selektorski službi pri tulipanih njegova naslednja destinacija postal Tottenham. "Finančno gledano, je bil Tottenham na približno podobni ravni kot United. Vendar pa je slednji še vedno številka ena v Angliji, Tottenham to ne more biti. Ni mi žal, da sem se odločil za United, gre za zelo odgovorno službo in tega se dobro zavedam," je povedal 63-letnik, in nadaljeval: "Situacija ni slabša kot sem si predstavljal, vedel sem, kaj bom našel na svojem krožniku. Lahko bi izbral lažjo službo. Če bi šel v Tottenham, ne bi bilo tako kot tukaj. Vendar sem se odločil sprejeti največji izziv med različnimi službami v nogometu in zato sem prišel v najboljši klub v državi, ne v Tottenham."

Zanimivo je, da je že v Bayernu začel zelo slabo, nato pa z njim v dveh letih osvojil nemško prvenstvo, pokal, superpokal in se v prvi sezoni uvrstil v finale lige prvakov, v katerem je izgubil z Interjem (0:2). "Tudi moj začetek pri Bayernu je bil slab. Vendar je velika razlika, da smo imeli v Münchnu zaradi tega takoj krizni sestanek z Ulijem Hoenessom, ki je želel pojasnilo. In kaj so naredili pri Unitedu, enostavno so kupili še nekaj igralcev," je z dogodki iz zakulisja postregel Nizozemec.

"Podpirajo me, občutim njihovo podporo in vero v moje sposobnosti. Ali sem zaskrbljen ob pogledu na lestvico? Dajte no, to nič ne pomeni, saj smo šele na začetku. Dejstvo je, da nisem razočaral še nobenega kluba, osvajal sem lovorike in tem klubom prinesel uspeh. Prav to nameravam narediti tudi v Unitedu," je Van Gaal prepričan v svoje sposobnosti.
Galerija