© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
26.08.2015 09:33:16

Valenčič in soigralci ostali na pragu senzacije

vszi

Filip Valenčič in njegovi soigralci iz Notts Countyja bi skorajda postregli z velikim presenečenjem v drugem krogu angleškega ligaškega pokala.

Slovenski nogometaš Filip Valenčič se šele dobro privaja na novo okolje, doslej je v Angliji odigral le 22 minut. Na treningih bo torej moral pokazati še kar nekaj, preden se bo prebil v udarno enajsterico Notts Countyja, kluba iz četrte angleške lige, ki je bil v torek zvečer na robu velike senzacije. Najstarejši še delujoči profesionalni klub na svetu je v drugem krogu angleškega ligaškega pokala gostoval pri velikanu Aston Villi in izgubil s 3:5, toda končni rezultat ne ponuja prave slike o tem, kaj se je dogajalo na stadionu Villa Park v Birminghamu, kjer se je zbralo 21.430 gledalcev.

Notts County je namreč v nasprotju z vsemi pričakovanji kar trikrat vodil. Najprej je povedel z 1:0, nato tudi z 2:1 in 3:2, toda na koncu je kljub odlični igri postal praznih rok. Aston Villa se je sramote rešila dvanajst minut pred koncem, ko je Scott Sinclair izkoristil enajstmetrovko in poskrbel za podaljšek. V tem je bil član elitne premier lige nato premočan, zabil je še dva gola in vendarle napredoval.

Valenčič, nekdanji nogometaš Interblocka in Olimpije, ki je po slovesu od Slovenije igral tudi v Italiji za Monzo, je bil sicer v kadru za tekmo, toda priložnosti za dokazovanje ni dobil. Trener Ricardo Moniz ga je posedel na klop za rezerve, na tej pa je nato presedel vseh 120 minut.