© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu.
nu.
25.08.2015 22:58:30

Arghus zapustil Ljudski vrt

Drago Wernig - TAKA

Brazilski branilec z italijanskim potnim listom odhaja na Portugalsko.

V Ljudskem vrtu bodo menda vztrajali pri tem, da se Zlatko Zahović v zadnjem tednu prestopnega roka ne bo odpravil v »šoping«, okrepitev potemtakem naj ne bi bilo, zato pa se je medtem zgodil odhod. Arghus tako ni več član Maribora, brazilski branilec z italijanskim potnim listom je Velenju, kjer se je po poškodbi vrnil na igrišče, zadnjič igral v dresu prvakov. Kariero bo nadaljeval v portugalskem prvoligašu Bragi, ki je bila v sezoni 2011/12 tekmica Štajercev v skupinskem delu lige Europa.

"Arghus si je zaželel odhoda, spremembe okolja in kluba. Kot vsak profesionalec je poskrbel zase. Dobil je in prinesel ponudbo klubu, ki nas je zadovoljila. Ugodili smo mu, dogovor je sklenjen. Profesionalnost je Arghus potrdil tudi v vseh letih igranja za NK Maribor in želimo mu vso srečo v nadaljnji karieri," je pojasnil Zlatko Zahović.

ARGHUS: TO NI SLOVO
Novopečeni član Brage je ob odhodu dejal: "Občutki so mešani. Vesel sem zaradi novega izziva, a hkrati težkega srca zapuščam Maribor. Prišel sem kot neuveljavljen igralec, tukaj pa osvajal trofeje in igral s strastjo. Maribor mi bo ostal v čudovitem spominu. Upam, da se bom še kdaj vrnil. To ni slovo, ob odhodu lahko rečem nasvidenje. Ponosen sem, da sem bil del zgodovine NK Maribor, da bo moja fotografija ostala v Ljudskem vrtu. Zahvaljujem se klubu za priložnost, navijačem za vso podporo. Verjamem, da sem pripravljen na nov izziv. V štirih letih in dveh mesecih sem pridobil dragocene izkušnje in menim, da je pravi čas za novo poglavje v karieri. Navdušen sem, da se bom lahko preizkusil v portugalski ligi."

Arghus je v štirih letih za Maribor odigral 116 tekem in dosegel osem golov.