© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
25.08.2015 20:41:02

Rodiću obljubil, da ga bo posnemal

SPS/NKOlimpija.si

Pod enega od šestih zadetkov na nedeljski tekmi med Olimpijo in Celjem se je podpisal Dejan Djermanović, ki se je v 89. minuti veselil svojega drugega gola v sezoni in sedemnajstega v karieri v prvi slovenski nogometni ligi.

Potem ko je žogo spravil za hrbet Ivana Hosmana, se je odločil za zelo nevsakdanje slavje – delal se je, kot da ga boli hrbet in da hodi s pomočjo palice. Marsikdo se je seveda vprašal, kaj je želel sporočiti s tem, mi smo ga pocukali za rokav in ga povprašali o tem.

"Ah, nič takšnega ni bilo. Šala, nič drugega. Da ne bo kdo mislil, da sem kaj sporočal komurkoli v klubu. Še zdaleč ne!" je uvodoma dejal ljubljanski napadalec in razkril ozadje nevsakdanjega slavja: "Ne vem, ali se spomnite, nekaj podobnega je v pretekli sezoni izvedel tudi Aleksandar Rodić, ki je takrat želel kritikom sporočiti, da še ni za odstrel. Rodić si je tokratno tekmo ogledal v živo in obljubil sem mu, da če bom zabil gol, bom zadetek slavil na takšen način. To je bil najin 'štos'.« 

No, je pa hkrati res, da je marsikdo Djermanovića zaradi težavnega obdobja, ki je za njim, bolj ali manj že prečrtal, toda 27-letnik zdaj dokazuje, da še zna tako igrati kot zabijati gole. "Vsekakor verjamem, da je vsak moj zadetek jasno sporočilo, da še nisem za odstrel. Je pa hkrati res, da ne morem zabijati golov, če ne igram. Ko pa dobim priložnost, jo poskušam seveda izkoristiti. Vesel sem, da sem tokrat jo," poudarja Djermanović, čigar prihodnost v Ljubljani je še vedno zavita v tančico skrivnosti.

Šušlja se, da bi ga Olimpija še tretjič zapored lahko posodila drugam – pred tem je igral tudi za Celje in srbski prvoligaški klub Voždovac. "Če sem povsem iskren, ne vem, kaj me čaka. Upam, da bom ostal in dobil kar največ priložnosti. Če bom moral oditi, bom pač odšel. A, ponavljam, želim ostati," ne skriva Djermanović, ki želi ostati tudi zaradi dobrih rezultatov in občutno boljšega vzdušja v klubu.

"Zdaj je užitek biti član Olimpije. V preteklosti ni bilo vedno tako, zdaj je drugače. Že na začetku sezone sem rekel, da se je nekaj spremenilo, to smo takoj začutili. Zdaj je to vidno tudi na igrišču. In na tribunah! Končno v Stožice prihaja več ljudi kot le 100, 200. Ko jih je bilo tako malo, je bilo precej duhomorno, zdaj je precej prijetneje. No, pa saj tako to je v Ljubljani – ljudje želijo zmage, dobre igre in zadetke. Ko jim Olimpija to ponudi, jih premami radovednost in si nas pridejo v živo ogledat. Naša naloga je, da poskrbimo, da se pozneje še vrnejo. Prepričan sem, da jih bo že na nedeljski tekmi z velenjskim Rudarjem precej več," je še pristavil Dejan Djermanović.