© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
25.08.2015 15:39:27

Še zadnji poskus, in to za klubski rekord

Reuters

Bitka za usluge slovenskega reprezentančnega napadalca Roberta Berića se preveša v zaključno fazo.

Se zna zgoditi, da bo Robert Berić nocoj, ko bo Rapid v okviru kvalifikacij za ligo prvakov gostoval v Ukrajini pri Šahtarju, odigral zadnjo tekmo v zeleno-belem dresu? Ni nemogoče, to je scenarij, ki se napoveduje že nekaj časa, predvsem pa v zadnjih dneh vedno glasneje.

Če bi Rapid sicer izločil Ukrajince, s katerimi je na Dunaju izgubil z 0:1, ne bi bilo presenečenje, če bi bilo igranje v skupinskem delu lige prvakov tudi za Berića dovolj velika motivacija, da bi ostal v Avstriji. Toda vendarle je precej verjetnejši scenarij, po katerem se bo že v kratkem pomahal v slovo.

Klubov, ki želijo Berića, je kar nekaj, Rapid je pred kratkim uradno potrdil zanimanje Saint Etienna in Readinga, v preteklosti se je omenjalo tudi Frosinone, Stuttgart, Hertho, Werder in še kdo bi se našel. A kot se namiguje, doslej še prav nihče ni ponudil toliko, kot hoče Rapid. Do danes. Zdaj naj bi namreč uprava Readinga spet potrkala na vrata Rapida in ponudila natanko 5,4 milijona evrov. Torej toliko, kot želi Rapid iztržiti s prodajo slovenskega nogometaša.

Angleži so dolgo kolebali, ali bi ponudili toliko ali ne, vendarle še nikdar v svoji zgodovini za posameznika niso odšteli tako visokega zneska. Toda očitno si Berića res tako zelo želijo, da so pripravljeni podreti celo svoj klubski rekord.