© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2015 09:20:37

Parker z ostrimi kritikami nad navijače Crvene zvezde

Joshua Parker je uradno še vedno član Crvene zvezde, ki ga je posodila škotskemu Aberdeenu, kljub temu pa je nekdanji nogometaš Domžal ostro napadel rdeče-bele.

Ko je Joshua Parker odhajal iz Domžal v srbsko prestolnico, je bil prepričan, da odhaja na boljše. Da odhaja v klub, v katerem se bo lahko še dodatno izkazal. 

A izkazalo se je popolnoma drugače. Parker se v Crveni zvezdi ni nikakor znašel, vodstvo kluba z njim ni bilo zadovoljno, očitalo mu je pomanjkanje profesionalnosti, nešportno življenje in pomanjkanje truda, tudi reprezentant Antigve in Barbude pa je proti vodstvu kluba izstrelil nekaj strupenih puščic. 

Razhod je bil tako neizbežen, Parkerja se je dolgo časa povezovalo celo s prestopom v Olimpijo, na koncu pa je odšel na posodo v škotski Aberdeen. Le nekaj dni po prihodu v nov klub pa se je Parker ostro lotil svojega nekdanjega delodajalca.

"Nihče ne ve, kaj je to stroga publika, dokler ne igra nogometa v Beogradu. Nič se ne more meriti s pritiskom, ki ga igralci tam čutijo. Vidi se, da se tudi trener in člani uprave bojijo navijačev. So pod ogromnim pritiskom, ker navijači skorajda upravljajo s klubom," je dejal Parker za škotske medije. 

Tu se kritike Parkerja niso končale. Za svojo slabo izkušnjo je okrivil tudi novinarje. "Čeprav sem bil med najboljšimi proti Kairatu, je en novinar takrat napisal, da ne bi smel igrati za Crveno zvezdo. Na naslednji tekmi mi je 40 tisoč navijačev žvižgalo. To je bila najslabša izkušnja v moji karieri. Toda ko greste enkrat čez nekaj takšnega, potem ste pripravljeni na vse. To vam zagotavljam stoodstotno."

Za konec je dodal še, da se po odhodu iz rdeče-belega znova počuti živega. "Odkar sem prišel v Aberdeen, se spet počutim svobodnega. Kot da sem začel z novim življenjem. Vem, da bodo tudi tukaj ljudje rekli, da sem igral slabo, če ne bom igral dobro. Toda vsaj žvižgali mi ne bodo in od mene zahtevali, da zapustim državo. Tako ekstremni so bili tisti v Srbiji."