© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2015 08:36:20

V mlajši reprezentanci tudi dva debitanta

Grega Wernig

Selektor članske nogometne reprezentance Srečko Katanec bo seznam kandidatov za nastop v kvalifikacijah za Euro 2016 proti Švici in Estoniji objavil v četrtek, že v ponedeljek pa je seznam za kvalifikacije za EP 2017 obelodanil selektor izbrane vrste do 21 let Primož Gliha. Mlade 4. in 8. septembra čakata obračuna z Litvo in Italijo.

Med triindvajseterico povabljenih nogometašev je nekaj sprememb v primerjavi z zadnjim seznamom za Andoro. "Seznam je prilagojen poškodbam in vpoklicem v A-reprezentanco. Petar Stojanović, Žan Benedičič in Mitja Lotrič so poškodovani, tako da smo imeli precej težav s popolnitvijo prostih mest. Vpoklicali smo dva debitanta, Grego Sorčana in Amela Džuzdanovića, ki sta z dobrimi predstavami v klubih zaslužila priložnost v mladi reprezentanci Slovenije," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije pojasnil Gliha, ki je ogrodje reprezentance sestavil že na uspešnem turnirju v Ukrajini. "Fantje, ki so sodelovali na turnirju v Ukrajini, imajo določeno prednost. Red je potrebno spoštovati."

Mlada reprezentanca Slovenije, ki ima po eni tekmi tri točke za zmago proti Andori, se bo zbrala v nedeljo, 30. avgusta, ko se bo odpravila v Maribor, kjer bo nastanjena v času priprav na prvo tekmo z Litvo. Ta bo na sporedu 4. septembra ob 18.30 na celjski Areni Petrol.

"Pred tekmo z Litvo je moč zaznati določen strah, saj imamo zelo slabe izkušnje z baltskimi državami, ki so za nas tradicionalno zelo neugodne. Omenjenim reprezentancam običajno ne pripisujemo nogometne veličine, kar pa pomeni, da bo tekma zelo nevarna. Fante moramo pripraviti na to dejstvo," pred kvalifikacijskim obračunom razmišlja selektor, ki se želi odpraviti v Italijo s šestimi točkami na računu.

"Tekma z Litvo nam lahko veliko prinese. Šest točk na računu bi namreč pomenilo določen pritisk tudi za Italijo, ki bi v tem primeru še bolj potrebovala zmago. Upam, da bodo fantje to razumeli, saj je lahko vsako drugačno razmišljanje usodno," je zaključil Gliha.

Seznam za Litvo in Italijo:
Aljaž Cotman (Maribor), Grega Sorčan (Gorica), Gregor Zabret (Swansea), Kenan Bajrić (Olimpija), Leo Ejup (Krka), Jon Gorenc Stanković (Borussia Dortmund), Tilen Klemenčič (Celje), Aljaž Krefl (Olimpija), Denis Šme, Domen Črnigoj (oba Luka Koper), Amel Džuzdanović (Gorica), Dino Hotić (Maribor), Nik Kapun (Olimpija), Marko Krivičić (Luka Koper), Aleks Pihler (Zavrč), Rudi Požeg Vancaš (Domžale), Leo Štulac (Luka Koper), Miha Zajc (Olimpija), Gregor Bajde (Maribor), Žiga Kastrevec (Krka), Alen Ožbolt (Borussia Dortmund), Andraž Šporar (Olimpija), Luka Zahović (Heerenveen).