© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
26.08.2015 09:31:14

Manchester? Želimo, da se upokoji pri nas!

Reuters

V zadnjih dneh prestopnega roka je nekoliko presenetljivo glavna tema pogovorov postal Neymar, ki naj bi bil po poročanju angleških medijev že pripravljen, da pospravi kovčke in se s prvim letalom odpravi na Otok.

Rdeči vragi bi bili zanj pripravljeni postaviti rekord vseh rekordov in plačati več kot 150 milijonov evrov. Koliko pa je pravzaprav resnice v teh govoricah in koliko je to poskus Manchester Uniteda, da odvrne pozornost od ne ravno bleščeče forme svojih napadalcev in od dejstva, da jim je Chelsea pred nosom speljal Pedra, ta pa je za nameček zadel že na prvi tekmi? A pri katalonskih velikanih imajo z Brazilcem drugačne načrte, ki nimajo nobene povezave z njegovo selitvijo v Manchester. Ravno nasprotno. Josep Maria Bartomeu, predsednik kluba, je na katalonskem radiu analiziral stanje na nogometni tržnici teden dni pred zaprtjem.

"Če ne bo kakšnih hujših poškodb, to poletje ne bomo več pripeljali okrepitev. Kar pa zadeva Neymarja, si želimo, da ostane. Pa ne le to, želim, da se upokoji v Barceloni. Že mesece se pogovarjamo o njegovem podaljšanju pogodbe. Pa ne le za tri, temveč za pet ali deset let," je odločen Bartomeu. V Barceloni si očitno ne delajo nobenih skrbi glede tega, ali bo Neymar nadaljeval kariero pri njih, ne le zato, ker sploh niso prejeli nobene ponudbe od rdečih vragov in ker Neymar sploh ni bil tema pogovora, ko je bil Ed Woodward, odgovoren za prestope pri Unitedu, v Barceloni zaradi Pedra, eden od razlogov, ki govori v korist Barceloni, je tudi ta, da je Neymar storil vse (in pri tem bil uspešen), da je svoje nekdanje dekle prepričal, da se je s svojim sinom preselila v katalonsko prestolnico, kjer jima je uredil tudi stanovanje.