© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
15.02.2015 17:45:28

Joj, Rangers, kakšna neumnost!

vszi

Neverjeten spodrsljaj nekoč uglednega škotskega nogometnega velikana.

Marsikdo je zakuhal v obraz od besa, ko po zmagi Petra Prevca na svetovnem pokalu v poletih na Norveškem niso zavrteli slovenske himne. Toda to ni bilo nič v primerjavi s tem, kar se je na Škotskem zgodilo Harisu Vučkiću. Slovenski nogometaš je na zadnji dan zimskega prestopnega roka iz Newcastle Uniteda odšel v Rangers iz Glasgowa in se že na svoji prvi tekmi vpisal med strelce. To je bilo za ljudi iz kluba dovolj, da so ga pred naslednjim obračunom s Hibernianom upodobili na naslovnici posebnega biltena. In med drugim z njim opravili tudi "ekskluzivni intervju".

Vse lepo in prav, toda … Toda kaj, če se nekoč ponosu škotskega kluba ne bi zgodila ogromna napaka. Morda največja možna. Predvsem pa takšna, da je že skorajda neverjetna. Na naslovnici biltena so ob Vučkiću upodobili kar slovaško zastavo! Čez celotno platnico! Saj ni res, pa je. Kot da bi se nekdo načrtno norčeval. "Rangers osramotil lastnega nogometaša," so spodrsljaj z veliko začetnico pokomentirali številni britanski mediji.

Toda Vučkić je kljub temu poprijel za biltene, se fotografiral z njimi v roki in ob tem postregel tudi s širokim nasmeškom. Kaj si je mislil ob tem, pa je spet druga zgodba. O kateri otrok Domžal še ni spregovoril ...