© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.02.2015 10:36:04

Velikonja po zadetku vknjižil še podajo (video)

Za nogometaši Liersa je izjemen teden.

V osmih dneh jim je namreč uspelo še drugič zapored zmagati. V tem času so torej dosegli kar štirideset odstotkov vseh zmag v sezoni, saj so v dosedanjih 26. krogih slavili vsega petkrat.

Prejšnji teden jim je na gostovanju uspelo premagati Waregem (3:2), tokrat pa so pred domačimi gledalci na kolena spravili še tekmeca v boju za obstanek Cercle Brugge. Rumeno-črni so slavili z 2:1, pri prvem zadetku na tekmi (49. minuta) se je med podajalce vpisal Etien Velikonja, ki ga je v Lierse pozimi pripeljal zdaj že nekdanji trener tega kluba Slaviša Stojanović.

Primorski napadalec je igral do 83. minute, Lierse pa se je z zaporednima zmagama na dve točki približal mestom, ki zagotavljajo obstanek v ligi.

V italijanskem drugoligaškem tekmovanju je bilo atraktivnih kar nekaj slovenskih legionarjev. ki so različne volje zapuščali igrišče.

Vodilni Carpi je na svojem igrišču samo remiziral s Spezio, najlepšo priložnost za zmago pa zapravil v 87. minuti, ko Ingleseju ni uspelo unovčiti enajstmetrovke. Aljaž Stuna je za domače odigral vseh 90 minut.

Precej bolj zadovoljna sta bila Armin Bačinović, ki se je po odsluženi kazni vrnil v postavo Virtus Lanciana, in z njim vknjižil osmo zmago v sezoni, ter Enej jelenič, ki je z Livornom do treh točk prišel na gostovanju v Vareseju.

armin bacinovic2
virtuslanciano.it
Carpi ima na vrhu lestvice še vedno velikih šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Bologno.

Lanciano je bil z 2:0 boljši od Brescie, Bačinović je odigral celotno srečanje in v prvem polčasu prejel rumeni karton. Z zmago Lanciano ostaja v boju za dodatne kvalifikacije, v katerih si lahko izbori napredovanje v serie A.

Livorno je bil od Vareseja boljši z 1:0, Koprčan je igral do 72. minute. Toskanski klub ostaja na tretjem mestu lestvice, od drugega, ki zagotavlja neposredno napredovanje, pa ga ločita le dve točki.

Svoj debi v udarni zasedbi Eintrachta iz Braunschweiga pa je doživel Nik Omladič. Ta mu zaradi poraza na gostovanju pri Bochumu (2:3) ne bo ostal v najlepšem spominu, ob tem je prejel še rumeni karton.

Saša Aleksander Živec ni mogel preprečiti poraza Piast Gliwic na gostovanju pri Ruchu. Domači so slavili z 2:0, Živec je v igro vstopil v 62. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni rezultat. Piast Gliwice na lestvici poljskega prvenstva držijo 10. mesto.

V škotski drugi ligi sta bila dejavna Haris Vučkić in Nejc Praprotnik, a oba ostala praznih rok. Rangers je v derbiju kroga gostil Hibernian in izgubil z 0:2. Vučkić je igral do 77. minute, Hibernian pa je z zmago na drugem mestu lestvice skočil pred Rangers, a ima slednji še tri tekme v dobrem.

Livingston je gostoval pri vodilnem Heartsu in izgubil z 1:0. Praprotnik je tretjič v sezoni tekmo začel v prvi postavi, a jo predčasno zaključil. Po uri igre je namreč prejel prvi rumeni karton, 14 minut pozneje pa še drugega, kar je pomenilo predčasen odhod pod prho. Njegova ekipa po odvzemu petih točk še vedno zaseda zadnje mesto na lestvici.

V turški ligi je pravi šok pred svojimi gledalci doživel Antalyaspor, ki je izgubil z zadnjeuvrščenim Ordusporjem. Bilo je 1:2, Sašo Fornezzi je za poražence, ki sicer še vedno ostajajo v boju za napredovanje, branil celo tekmo.

koren melbourne
vszi
V 17. krogu najmočnejše avstralske lige je vodilni Perth Glory remiziral pri tretjem Adelaidu. Dvoboj se je končal z izidom 1:1, Denis Kramar je za goste odigral vseh 90 minut. Prav tako je celo tekmo igral tudi Robert Koren, ki je z Melbourne Cityjem gostoval pr Wellingtonu in iztržil točko - 0:0. Koroški vezist je v 57. minuti prejel rumeni karton.