© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.02.2015 12:40:34

Namesto z glavo, raje s kung-fu udarcem (video)

Reuters

Zlatan Ibrahimović se je v mladosti ukvarjal z borilnimi športi in pridobljeno znanje s pridom izkorišča tudi na igrišču.

Tako je bilo tudi v dvoboju njegovega PSG-ja s Caenom, ki se je sicer končal bolj po željah gostujoče ekipe - ta je v izdihljajih dvoboja zadela dvakrat in domov odnesla pomembno točko v boju za obstanek. Na drugi strani so Parižani izgubili dve v boju za naslov prvaka.


Domačini pa so srečanje odprli na spektakularen način. Že v drugi minuti je namreč Zlatan Ibrahimović dosegel svoj enajsti zadetek v sezoni. In to kakšnega! Po Aurierjevem predložku s strani je z neke vrste kung-fu udarcem žogi našel pot za hrbet vratarja Vercoutreja. Pri tem je dobro vedeti, da bi mu bilo veliko lažje, če bi okroglo usnje udaril z glavo.

Nad izjemnim zadetkom je bil navdušen tudi sam, saj ga je proslavil brez majice, in si za to prislužil rumeni karton.

Pred njim in soigralci pa je zdaj že prva tekma osmine finala lige prvakov s Chelseajem, ki bo v torek gostoval v francoski prestolnici.

Za razliko od zadnjih druženj z novinarji je švedski napadalec po dvoboju tokrat povsem mirno odgovarjal na vprašanja sedme sile. Dejal je, da je imelo njegovo moštvo veliko smole. Po vodstvu z 2:0 in samo osvojeni točki pa morajo fantje vseeno razmišljati pozitivno in se osredotočiti na pomemben obračun, ki je pred njimi. "Potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," je končal Ibra. 

Da bi bilo vse skupaj še slabše, so se na tekmi poškodovali Marquinhos, Serge Aurier, Yohan Cabaye in Lucas Moura, tako da je PSG tekmo končal s samo devetimi igralci v polju.