© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.02.2015 11:51:02

Vdrli na igrišče in jih dobili po nosu (video)

vszi

Včerajšnji dvoboj nemškega prvenstva med Borussio Mönchengladbach in Kölnom so domačini dobili z 1:0.

Ker je bilo srečanje odigrano na pustno soboto, se je nekaj gostujočih navijačev očitno odločilo, da bodo zamaskirani vdrli na igrišče. Medtem ko so nogometaši pozdravljali navijače, so v belih kombinezonih in z maskami na glavah pritekli na igrišče. Policija je dva razgreteža med trideseterico priprla.

koln1
Gostujoči navijači so pred tem že večkrat poskrbeli za prekinitve s pirotehničnimi sredstvi, tik pred koncem pa na igrišče zmetali še bakle in se spopadli z varnostniki.

koln2
vszi
Na porenskem derbiju, ki zaradi velikega sosedskega rivalstva, velja za srečanje visokega tveganja, je za varnost skrbelo tisoč policistov. Nad dogajanjem so bili presenečeni in šokirani tudi v kölnskem klubu, katerega vodstvo računa na visoko kazen nogometne zveze.

Iz kluba pa so napovedali še preiskavo, v kateri želijo identificirati vse vpletene v neljubi dogodek. "To je neverjetno. To niso navijači, saj samo škodujejo klubu," je dejal vratar Kölna Timo Horn.

koln3
vszi
Svoj stadion so seveda "branili" tudi navijači Borussie, ki niso mogli mirno sedeti, gledati in sprejeti tega, da se rivali kar sprehajajo po njihovem igrišču. Zato so stvar vzeli v svoje roke in nekaj gostov ob igrišču pričakali z brcami in pestmi. Pri tem so jim nekateri privrženci Kölna pomagali kar sami, saj so pred policijo bežali ravno proti njihovem sektorju na stadionu.