© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
11.02.2015 08:00:23

Žlogar: Vas ni sram?

Nikola Miljković

Za nogometaši Krasa je prav posebna tekma. V 21. krogu italijanske serie D se je zgodil dolgo pričakovani obračun z lokalnim rivalom Triestino, ki se je v Repentaboru pred več kot tisoč gledalci po številnih razburjenjih končal brez zmagovala (1:1).

Repentabor, majhen kraj v italijanskem zamejstvu, je bil v 21. krogu serie D prizorišče čudovitega nogometnega popoldneva. Lokalni obračun domačega Krasa in Triestine je ob igrišče privabil več kot tisoč gledalcev, ki so na razmočeni igralni površini videli dvoboj z vsemi lastnostmi derbija, razpletel se je brez zmagovalca.

Piscopo je v 15. minuti zadel za vodstvo zasedbe iz Trsta, ki je bila na pragu zmage, toda veselje gostov je v izdihljajih tekme preprečil Rabbeni, potem ko se je najbolje znašel v gneči pred vrati.

844-6-2kras
vszi

Tržačani so bili sicer podjetnejši nasprotniki, bili so bližje uspeha. "Če sem iskren, smo v zahtevnih razmerah igrali slabše kot na nekaterih preteklih preizkušnjah. Tekmec je imel pobudo in več strelov proti vratom, kakšnega večjega števila izrazitih priložnosti vendarle ne. A dejstvo je, da so gostje več poskušali, mi smo v zvezni vrsti in napadu storili premalo in, da, na koncu smo lahko z osvojeno točko bolj zadovoljni," je povedal trener Krasa Tonči Žlogar, ki si je – verjeli ali ne – v zadnjih trenutkih dvoboja prislužil tudi izključitev. Prav tako kot njegov kolega na nasprotni klopi Giuseppe Ferazzoli.

844-6-1kras
vszi

"Približno deset minut pred koncem, ko smo lovili izenačenje, je med našim protinapadom eden od igralcev Triestine poškodovan obležal na igrišču, zato smo akcijo prekinili in žogo poslali z igrišča. Upoštevali smo načela fair playa. V sodniškem podaljšku so se v prav takšnem položaju znašli gostje, vendar jim je tehnični vodja s klopi svetoval, naj kar nadaljujejo z igro, in to me je seveda zmotilo. Pristopil sem k njemu in mu dejal, kako ga ni sram, da počne kaj takega. Povrhu smo mi ravnali popolnoma drugače. Ob tem sem prestopil prostor, ki nam je namenjen ob klopi, zato me je sodnik izključil in hkrati tudi trenerja nasprotne ekipe, ki s tem sicer ni imel popolnoma nič. Toda s tem se je vse tudi končalo. Ni bilo vroče krvi in kakšnih dolgih razprav, tudi po tekmi je ozračje ostalo umirjeno," je pojasnil slovenski reprezentant.

Do zdaj je Kras vodil na devetih tekmah in osvojil devet točk. Vseh devet na zadnjih petih preizkušnjah, kar nedvomno razkriva, da so igralci potrebovali nekaj časa, da so sprejeli zamisli novega trenerja. Ob tem je nadvse pomembno, da je ekipa na lestvici zapustila mesti, ki vodita neposredno v nižji kakovostni razred tekmovanja.