© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.02.2015 21:02:31

Koprčani dvakrat izgubili

Grega Wernig

Trener Kopra Alen Ščulac je danes svojim varovancem privoščil dve prijateljski srečanji.

V obeh je obalnemu prvoligašu nasproti stal slovaški velikan Slovan iz Bratislave. Najprej sta se pomerili rezervni ekipi obeh klubov, v katerih so bili v glavnem igralci, ki še čakajo na svojo priložnost v udarni enajsterici.

Osemkratni (od osamosvojitve leta 1993) slovaški prvak je to srečanje gladko dobil, končni rezultat pa je bil 4:0. Gostje so v vsakem polčasu zadeli po dvakrat, v prvem je to uspelo Meszarosu (11.) in Čermaku (24.), v drugem pa sta v polno merila Siplak (67.) in Gašparovič (75.).

Srečanje prvih ekip je bilo precej bolj negotovo, vendar so tudi tega v svojo korist odločili Slovaki, ki so se veselili zmage z 2:1.

Gostje so nastopili skoraj z najmočnejšo postavo, manjkala sta le oboleli kapetan Martin Dobrotka in napadalec Seydouba Soumah, ki se je šele vrnil z afriškega pokala narodov, kjer je z Gvinejo izpadel v četrtfinalu - nastopil je na dveh tekmah (od štirih).

Prvi polčas je bil precej izenačen, mreži pa sta ostali nedotaknjeni. Nato pa je Slovan v 63. minuti povedel, ko je zadel Tomaš Jablonsky. Koprčanom je uspelo izid izenačiti, v polno je z enajstih metrov meril Jaka Štromajer. Na koncu so bili vseeno bolj zadovoljni gostje, ki so tri minute pred koncem zadeli še drugič. Tudi tokrat je žogo v mrežo spravil Jablonsky.