© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.02.2015 20:33:52

Kek: Veliko vprašanj

Grega Wernig

Naši južni sosedi so prvi krog drugega dela državnega prvenstva odigrali prejšnji konec tedna.

Natančneje, odigrana so bila štiri srečanja, dvoboj Rijeke in Hajduka je bil prestavljen na 18. februar. Zato pa bo Matjaž Kek s svojimi varovanci dejaven jutri, ko bodo Rečani na svoji Kantridi v prvi tekmi četrtfinala hrvaškega pokala gostili zagrebško Lokomotivo.

Rijeka brani naslov in je v dvoboju z Lokomotivo prav gotovo favorit. Tekmeca sta se v tej sezoni srečala dvakrat, avgusta so Zagrebčani na svojem igrišču slavili z 2:1, v začetku novembra pa je Kekova četa povsem nadigrala tekmeca in ga odpravila s 6:0.

Omenjena rezultata zdaj ne igrata nobene vloge. Lokomotiva je v soboto gostovala pri Dinamu in izgubila z 2:1, za Rijeko pa bo to prva uradna preizkušnja v letu 2015.

"To je le prvi polčas zelo zanimivega para. Tekma z naše strani prinaša veliko vprašanj. Ne vemo, kako bomo videti na igrišču, a komaj čakamo začetek. Navijače pozivam, da si pridejo ogledati novo Rijeko, ki je v osnovi in karakterno drugačna od jesenske, še vedno pa nas krasita velika želja in motiv," je pred dvobojem povedal mariborski strokovnjak, ki je za nasprotno ekipo dejal, da je uigrana, zelo nevarna in motivirana. Ob tem ji je Dinamo pozimi pomagal okrepiti igralski kader.

Poleg Keka sta člana Rijeke še Miral Samardžić in Goran Cvijanović. Gorenjski branilec verjame, da je ekipa sposobna ponoviti doseženo v zadnji sezoni. "Pričakujemo dve resni tekmi. Pokal je ena stvar, prvenstvo druga. Že na prvi tekmi moramo priti do dobrega rezultata. Moja in želja Rijeke je, da se uvrstimo v finale tako kot lani. Upam, da nam bo to uspelo," je dejal Samardžić.