© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.11.2014 08:40:52

Se bo Novaković vrnil v Evropo?

Drago Wernig - TAKA

Edini strelec slovenske reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 v Franciji, Milivoje Novaković, bi lahko od januarja znova zaigral na evropskih zelenicah.

Po poročanju srbskih medijev se je za izkušenega 35-letnega napadalca zelo ogrela beograjska Crvena zvezda, ki ima v letošnji sezoni velike težave z realizacijo, na 11 tekmah je zabila samo 15 zadetkov, kar je na primer kar 11 manj od večnega rivala Partizana. Zato v upravi srbskega velikana pospešeno iščejo imena, ki bi lahko okrepila njihov napad, omenjalo se je predvsem napadalca Videotona Nemanjo Nikolića, a Zvezdan Terzić si želi v rdeče-beli tabor pripeljati Milivoja Novakovića, nogometaša, za katerega so se zanimali že pred leti, ko je še nosil dres bolgarskega Litexa

Zanimanje Zvezde za slovenskega reprezentanta je zelo veliko, rdeče-beli naj bi si ga goreče želeli videti na Marakani, a vprašanje ostaja seveda, koliko je prihod Novakovića v srbsko prestolnico realen. Nobena skrivnost ni namreč, da se nekdanji evropski klubski prvaki ubadajo z ogromnimi finančnimi težavami in da bi si napadalca Shimizuja le stežka privoščili. Srbski mediji so objavili tudi, da naj bi japonski klub za Novakovića, ki ima z njimi pogodbo do 31. decembra 2015, zahtevali 500 tisoč evrov, ki jih Crvena zvezda v tem trenutku verjetno ni sposobna plačati.

Vrnitev odličnega napadalca v Evropo pa bi verjetno razveselila tudi selektorja izbrane vrste, Srečka Katanca, saj bi imel svojega najboljšega strelca lahko bolj na očeh, ob tem pa Novakoviću ne bi bilo treba več prepotovati na tisoče kilometrov ob reprezentančnih akcijah. Prihod petintridesetletnika na Marakano bi verjetno razveselil tudi Nejca Pečnika, ki bi lahko tako znova v klubu pozdravil reprezentančnega kolega.