© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.11.2014 18:30:08

Ibraimi namesto na trening v bolnišnico

Gregor Katić

Makedonski reprezentant v četrtek dopoldne ni vadil z ekipo.

Zaradi bolezni je bil njegov nastop proti Chelseaju vprašljiv do zadnjega trenutka. Ker si je neizmerno želel igrati in pomagati ekipi, je predčasno prekinil zdravljenje z antibiotiki. Pripravljen se je bil žrtvovati, takšnega spektakla nikakor ni hotel izpustiti.

Tudi za ceno trpljenja, ki se mu je bilo po dnevih brez treningov nemogoče izogniti. Toda naposled se je razpletlo po sanjskem scenariju. Z veličastnim večerom, ki ga je v zelo veliki meri zaznamoval tudi makedonski reprezentant. V peti minuti nadaljevanja je z velemojstrskim strelom, s filigransko natančnostjo premagal Petra Čecha. Za vodstvo vijoličastih in delirij pod Kalvarijo. Za večer, ki nikoli ne bo pozabljen.

"Razpadam se kot šumeča tableta," je svoje počutje v poznem sredinem večeru po prihodu iz slačilnice smehljaje pojasnil virtuoz iz Tetova. S prehlajenim glasom ob skoraj nenehnem kašlju bolezni ni mogel prikriti, a prav tako ne zadovoljstva, ker je bil za njim tako uspešen dan, o katerem bo pripovedoval svojim naslednikom.

nog-mb-chelsea 2044 dw
Drago Wernig - TAKA

Zelo si je želel zatresti mrežo londonskega velikana in tudi na ta način pozabiti trenutek, ko je na Stamford Bridgeu z bele točke zatresel levo vratnico. Želja je bila tako velika, da je bil pripravljen na kocko postaviti tudi svoje zdravje.

Da bolezen ni naivna, je bilo jasno tudi včeraj dopoldne. Agima Ibraimija ni bilo na treningu, namesto v Ljudski vrt se je odpravil na pregled pregled pljuč v bolnišnico. Uradnih informacij o tem, kaj je razkril, nismo dobili, zato pa namig, da na srečo naj ne bi bilo nič dramatičnega, vendar previdnost kljub temu kakopak nikoli ni odveč.

nog-mb-chelsea2289 dw
Drago Wernig - TAKA

Pred makedonskim reprezentantom je menda znova nekaj dni počitka, na nedeljskem gostovanju na Portovalu Ante Šimundža na njegove usluge skoraj gotovo ne bo mogel računati.