© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.11.2014 10:50:37

Kazen: Zahoviću tri, Aćimoviću ena

Drago Wernig - TAKA

Disciplinski sodnik NZS brez milosti za Luka Zahovića.

Za Luko Zahovićem so dnevi, ki se jih ne bo najraje spominjal. Na spektaklu proti Chelseaju ni izkoristil lepe priložnosti za vodstvo slovenskih prvakov z 2:0, a tudi to se dogaja, to je še ena epizoda v odraščanju do popolne uveljavitve na velikem odru, danes pa se je moral soočiti še s kaznijo zaradi izključitve v dvoboju z Domžalčani. Matej Jug je ocenil, da je mladi napadalec v zračnem dvoboju nasprotnega igralca s komolcem udaril v obraz, zaradi česar mu je namestnik disciplinskega sodnika Roman Rogelj prisodil tri tekme prepovedi igranja ob olajševalni okoliščini, da se je tekmecu nemudoma opravičil.

Mariborčani bodo odšteli tudi 300 evrov zaradi nešportnega vedenja več igralcev na derbiju 16. kroga (4 rumeni in rdeči karton) ter dodatnih 400, ker so navijači uporabljali pirotehniko.

Roman Rogelj se je ukvarjal tudi z Miletom Aćimovićem, ki je izgubil živce v obračunu Olimpije proti Celju, zaradi česar ga je sodnik Slavko Vinčić poslal na tribuno. Športni direktor zmajev, ki je tudi po odstranitvi nadaljeval z žaljenjem, ne bo smel sedeti na klopi na eni tekmi, poleg tega mora plačati še 200 evrov. Olimpija pa dodatnih 420, ker so si varovanci Darka Karapetrovića prislužili šest rumenih kartonov, Celjane bo pet rumenih opozoril stalo 300 evrov.

Napadalno usmerjeni vezist Rudarja Leon Črnčič bo zaradi dveh rumenih kartonov proti Gorici počival na eni tekmi.