© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mi
mi
06.11.2014 10:30:36

Mertelj: Čutiš, nekaj imaš v podzavesti

Grega Wernig

Aleš Mertelj je še enkrat več dokazal, da je na najtežjih evropskih tekmah nepogrešljiv člen v osrčju zvezne vrste vijoličastih.

Vsak klub v svoji ekipi potrebuje nepopustljive borce, ki se na igrišču nesebično razdajajo in ki opravljajo velikokrat neviden ter umazan, a še kako potreben posel. Eden takšnih igralcev je Aleš Metelj, ki je tudi proti Chelseaju svoje delo opravil odlično, po tekmi pa je bil z predstavo Maribora zadovoljen, čeprav …

"Uspel nam je izjemen rezultat, odlično smo odigrali proti tako kakovostnemu nasprotniku, kot je Chelsea, ki si želi letos v ligi prvakov iti vse do konca. Dobro smo se postavili na zelenici, imeli smo celo priložnost, da bi tekmo speljali povsem v našo korist. Na koncu obračuna se je pri Londončanih videla izrazita želja, da bi dosegli zmagoviti zadetek, a jim tega nismo dopustili. Izenačujoč zadetek smo dobili morda malce prepoceni, iz prekinitve, a če na koncu potegnemo črto, je rezultat pravičen. Zadovoljni smo s točko, čeprav smo si želeli zmage in smo jo imeli na dlani," je prepričan sedemindvajsetletni Kranjčan.

Tudi on je, tako kot praktično vsi gledalci na stadionu, v minutah po vodilnem zadetku vijoličastih, ko so bili nogometaši Chelseaja v nekakšnem šoku in bi lahko Mariborčani svojo prednost celo podvojili, čutil, da lahko Londončanom prizadenejo sploh prvi poraz v letošnji sezoni: "Čutiš, čutiš, nekaj imaš v podzavesti. Da bi lahko tekmo v celoti obrnil v svojo korist, da bi lahko vzel vse tri točke, ampak proti takšni ekipi lahkomiselnosti ne more biti. Tiste priložnosti, ki si jih ustvariš v napadu, moraš izkoristiti, ampak dobro. Tokrat se nam ni izšlo, upam, da bomo do konca v igri za napredovanje v Evropi in da bo zadnja tekma v Ljudskem vrtu odločala."