© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
06.11.2014 12:16:16

Igral bi, pa zopet ne bo

inter.it

Slovenski vezist Rene Krhin v tej sezoni res nima sreče.

Rene Krhin nima sreče. Štajerski vezist, ki je v pretekli sezoni redno igral za Bologno, se pri Interju nikakor ne uspe prebiti v udarno enajsterico. Trener Walter Mazzarri bolj zaupa drugim igralcem sredine igrišča, Krhin je doslej v serie A odigral le nekaj sekund (dobesedno, na tekmi s Sampdorio je v igro prišel v 93. minuti, trenutek za tem je sodnik označil konec), malce več priložnosti je dobil le v ligi Europa. Čeprav je poudarek na malce in ne na več. Na obračunu s Saint Etiennom se je namreč za žogo podil le pet minut.

Inter in Saint Etienne se bosta v četrtek udarila še enkrat, tokrat v Franciji, Mazzarri pa je po poročanju italijanskih medijev resno načrtoval, da bo Krhinu vendarle ponudil več priložnosti. Menda naj bi celo začel tekmo, prvič po 11. maju letos, ko se je znašel med udarnimi enajstimi Bologne za tekmo s Chievom. A dolgolasi nogometaš vseeno ne bo igral. Ne, ker bi si Mazzarri premislil, načrte mu je prekrižala Krhinova bolezen. Otrok Maribora je namreč staknil gripo, zaradi česar sploh ni odšel na pot.

KAJ BO PRINESEL JANUAR?
24-letnik je tako nehote iz rok izpustil lepo priložnost, da bi Mazzarriju na tekmi pokazal, kaj dejansko premore. No, pa tudi Srečku Katancu. Ta bo v petek objavil seznam za kvalifikacijsko tekmo z Anglijo in prijateljski obračun s Kolumbijo, če bo na njem tudi Krhin, bo to veliko presenečenje. Vezista že celo večnost ni bilo v reprezentanci, zadnji nastop je zabeležil marca v Blidi, kjer je Slovenija izgubila z Alžirijo. Potem je zaradi poškodbe izpustil turnejo v Južni Ameriki, zdaj ga Katanec ne kliče, ker ne igra.

Krhin je torej v začaranem krogu, ki ga bo jasno najlažje prekinil, če bo začel igrati. A zdi se, da se to pri Interju ne bo zgodilo. Rešitev se torej ponuja sama od sebe: januarja bi bilo najbolje, če bi zamenjal delodajalca. Že poleti se je govorilo, da bo v Inter tako ali tako prišel le za pol leta, nato ga bodo nerazzurri spet posodili drugam. Glede na vse skupaj se zdi, da takšen scenarij ni daleč od uresničitve. Vprašanje je le, kam bo Krhin odšel. Za zdaj se o tem še ne govori prav nič, a ni vrag, da se bo zanj ogrelo nekaj klubov, če mu bo Inter dejansko dal proste roke.