© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
06.11.2014 13:36:56

Hodgson: Slovenija je zelo resen tekmec

Reuters

Selektor angleške izbrane vrste Roy Hodgson je objavil seznam nogometašev za tekmo s Slovenijo.

Četa Srečka Katanca bo na Wembleyju gostovala 15. novembra, slovenski selektor pa bo seznam svojih nogometašev objavil v petek točno opoldne. Štiriindvajset ur prej je to storil angleški prvi mož. 

Prvič je v reprezentanco vpoklical Saida Berahina, mladega nogometaša, ki se je dokazoval, in očitno tudi dokazal, v dresu West Broma in angleške reprezentance do 21 let, v reprezentanco pa so spet vpoklicani Michael Carrick, Stewart Downing in dolgo časa poškodovani član Arsenala Theo Walcott. 

"Slovenija je ena od naših največjih tekmic. Imajo veliko nogometašev, ki igrajo v odličnih klubih po Evropi. Tudi zato jih obravnavamo kot zelo resne tekmece. Če uspemo zmagati, bomo novo leto dočakali v zelo dobrem položaju. Vse kvalifikacijske tekme so svoj izziv in nobena ni lahka," je nekaj besed namenil naslednjemu tekmecu v skupini E. 


Seznam angleške reprezentance

Vratarji: Fraser Forster, Ben Foster, Joe Hart; branilci: Leighton Baines, Gary Cahill, Calum Chambers, Nathaniel Clyne, Kieran Gibbs, Phil Jagielka, Luke Shaw, Chris Smalling; vezist: Ross Barkley, Michael Carrick, Stewart Downing, Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Raheem Sterling, Andros Townsend, Jack Wilshere, Theo Walcott; napadalci: Rickie Lambert, Wayne Rooney, Daniel Welbeck, Saido Berahino