© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
06.11.2014 19:19:26

Prekršek za 16 tekem prepovedi

Disciplinska komisija romunske lige je nogometašu Alinu Seroniju iz kluba z imenom Viitorul Constanta, ki ga trenira sloviti Gheorghe Hagi, naložila rekordno kazen.

Bilo je pred tednom dni, ko je Viitorul gostoval pri Craiovi in ko je tik pred koncem tekme pri izidu 1:1 Seroni zelo grobo startal na domačega nogometaša Nicusorja Bancuja. Zadel ga je v gleženj mu ga prelomil in ga poslal v bolnišnico, s tem pa tudi na dolgotrajno okrevanje. Odgovorni so si vzeli veliko časa za razmislek in analizo ter ukrepali neusmiljeno. 

Ocenili so, da je šlo za prekršek z namenom poškodovati nasprotnega nogometaša, po tej oceni pa so krvnika kaznovali s kar šestnajstimi tekmami prepovedi nastopanja. Gre za precedenčno kazen, s katero želijo postaviti zgled in izkoreniniti nasilje te vrste, so pa z njo dvignili tudi kar nekaj prahu pri ljudeh, ki se z njo ne strinjajo. 

"Gre za pretiravanje. Nogometaš je posredoval nespretno, toda nikakor ni želel nikogar poškodovati. Navsezadnje mu je sodnik pokazal zgolj rumen karton in ga izključil zgolj zato, ker je šlo za drugo kazen te vrste. Seveda je dejstvo, da je prišlo do tako hude poškodbe tragično, toda to ne spremeni tega, da je kazen absurdna," je dejal omenjeni Hagi

Podobno so se odzvali tudi vodilni možje kluba in tako v domovini kot po svetu naleteli na kar nekaj ljudi, ki menijo enako. Spet drugi so prepričani, da je šlo za brutalen prekršek in da je kazen na mestu. Najbolje pa je, da si posnetek iz preteklega tedna ogledate in si ustvarite svoje mnenje tako o posredovanju kot o kazni.