© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
07.11.2014 07:47:04

Cenejša celo Real in Barcelona

Olimpija brez odgovora, zakaj je absurdno zvišala članarino za člane svojega društva.

V Ljubljani je včeraj še kako odmevala, milo rečeno, nenavadna poteza uprave Olimpije, ki je tik pred dolgo pričakovano skupščino povečala članarino za včlanitev v društvo.

Zakaj je storila to, ostaja neznanka. Kakor tudi, zakaj se je odločila za kar 700-odstotno zvišanje. Da, prav ste prebrali: članarina je narasla za osupljivih 700 odstotkov! S 50 na kar 350 evrov. Zanimivo, ceneje je postati član Barcelone (177 evrov), madridskega Reala (145 evrov), kaj šele londonskega Arsenala (50 evrov) ali recimo košarkarske Olimpije (35 evrov) in nogometnega tekmeca iz Celja (20 evrov). Glede na to se poraja vprašanje: se lahko Olimpija pohvali celo z najdražjo članarino na svetu? No, vprašanje je, če je to nekaj, s čimer se velja hvaliti.

Ko smo želeli izvedeti, zakaj tako, zakaj takšno nenormalno, absurdno, pravzaprav osupljivo povišanje, odgovora nismo dobili. Zgolj pojasnilo, da se je tako odločil izvršni odbor v sestavi Izet Rastoder, Franci Zavrl, Katarina Benedik, Gorazd Čuk, Janko Popovič, Goran Brankovič in Mateja Valentan Avbelj. Navijači odgovora niti ne potrebujejo, saj so prepričani, da gre za zaroto, s katero želi nekdo preprečiti, da bi se pred prvo skupščino po več kot štirih letih v društvo včlanilo ogromno število ljudi (beri nasprotnikov zdajšnje vodstvene garniture), ki bi nato poskušali uveljaviti svojo voljo (beri "zminirati" nezaželene kandidate).

KAKO BO POTEKALA ZAOSTRENA BORBA?
Novega predsednika bodo pri Olimpiji volili 11. decembra, ali bodo dejansko izvolili novega ali pa bo novi v bistvu stari, pa je seveda vprašanje, na katerega še ni odgovora. Navkljub vsemu, kar se je dogajalo in kar se dogaja, bi bilo bržčas utopično pričakovati, da se bo Rastoder umaknil. Precej bolj negotovo je, ali bo sploh imel protikandidata.

Zagotovo pa se bo še okrepil glas njegovih nasprotnikov. Navijaška skupina Green Dragons, ki je za konec tedna napovedala prihod na Ptuj na tekmo z Zavrčem, je poudarila, da se bo njena borba v prihodnje močno zaostrila. Vsekakor bo zanimivo videti, kako.