© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2015 16:40:05

Euro U-17: Češki kadeti boljši od Slovencev

Nikola Miljković

Slovenska reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na evropskem prvenstvu in izgubila.

Čeprav so se mladi Slovenci v Slivnu dobro kosali s Čehi, pa so bili slednji vseeno tisti, ki so se veselili po prvi tekmi skupine B na evropskem prvenstvu za nogometaša do 17 let. Na stadionu Hadži Dimitar so gledalci videli zgolj en zadetek, po štirih minutah drugega polčasa ga je dosegel Ondrej Lingr, ki je slovenskega vratarja Roka Vodiška premagal iz prostega strela. Tudi varovanci selektorja Igorja Benedejčiča so si priigrali nekaj priložnosti, a najboljši strelec kvalifikacij Jan Mlakar in soigralci pred tekmečevim golom niso bili dovolj zbrani.

Slovenski kadeti bodo naslednjo tekmo odigrali v soboto, ko bo v Lazurju nasprotnik Nemčija, 12. maja se bodo Benedejčičevi varovanci udarili še z belgijskimi vrstniki.


ČEŠKA - SLOVENIJA0 1:0 (0:0)

Sliven – Stadion Hadži Dimitar. Glavni sodnik: Marius Avram (Romunija).
Strelec: 1:0 Lingr (44).
ČEŠKA: Jedlička, Holik, Richter, Chaluš, Žežulka, Kral, Lingr (od 66. Breda), Sadilek, Čermak (od 55. Vaniček), Šašinka (od 77. Turyna). Selektor: Vaclav Cerny.
SLOVENIJA: Vodišek, Rom, Guček, Cvjetičanin, Šoštarič Karić (od 41. Ćoralić), Pišek (od 53. Sredojević), Elšnik, Valenčič, Ogrinec, Novak (od 63. Žižek), Mlakar. Selektor: Igor Benedejčič.
Rumeni kartoni: Richter (49); Pišek (23).
Rdeči kartoni: -