© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.05.2015 12:19:01

Iskreni Slovenec navdušil Srbe

Arsen Perić

Gregor Balažic spregovoril o spornem trenutku, ki je razburil Srbijo.

Poročali smo že o dogodku, ki je razburil Srbijo in v katerem je imel eno glavnih vlog slovenski nogometaš Gregor Balažic. Prekmurec je na tekmi med Vojvodino in njegovim Partizanom storil očiten prekršek za enajstmetrovko, ki pa je sodnik na začudenje mnogih ni dosodil. Dejan Dimitrijević si je s tem prislužil suspenz in tudi številne sočne kritike, nekateri so se spravili tudi na Balažica, čeprav dejansko sam ni bil nič kriv – napako je pač storil nekdo drug.

Eden od dveh Slovencev pri Partizanu se je zdaj javno oglasil in tudi sam priznal, da bi sodnik resnično moral pokazati na belo točko. "Vedno sem iskren in zato bom priznal: bila je enajstmetrovka," je poudaril otrok Mure in dodal: "A kar je bilo, je bilo. Tudi nam so se že dogajale takšne stvari v tej sezoni, vse to je del nogometa. Ne sodijo roboti, napake se dogajajo. V Srbiji se veliko govori o sojenju, čeprav bi si želel, da bi bil v ospredju nogomet. Sem se pa ob tisti akciji dejansko že sprijaznil, da sem zakuhal enajstmetrovko. Toda sodnik je pač sprejel drugačno odločitev."

V Srbiji so sicer številni pozitivno sprejeli priznanje slovenskega branilca, pohvalili so ga tudi, da si je upal stopiti pred novinarje in iskreno spregovoriti o dogodku, ki je v tej državi resnično dvignil ogromno prahu.