© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
06.05.2015 10:30:33

KOPER - ZAVRČ: Da bi čim prej pozabili

Arsen Perić

Kanarčki so se po gostovanju v Celju ohladili in misli usmerili v današnji obračun s Haložani, ki prav tako prihajajo ranjeni, doma so namreč proti Krki nepričakovano ostali praznih rok.

Rodolfo Vanoli in njegovi varovanci so bili v Areni Petrol na dobri poti proti vsemu izkupičku, toda v drugem polčasu z dvema igralcema manj niso mogli zdržati celjskih naletov. Zato pa so po tekmi zadrževali jezo zaradi sodniških odločitev, a to je zdaj vendarle preteklost.

Misli so pri Zavrču, ampak hkrati tudi pri finalu pokalnega tekmovanja. Ni skrivnost, da je lovorika veliki koprski cilj, zato si rumeno-modri na ligaških preizkušenjah nepotrebnega tveganja pač ne bodo privoščili.

In tudi to je eden od razlogov, da danes v ekipi ne bo Ivice Guberca in Mihe Blažiča, ki še nista okrevala v zadostni meri, prav tako bosta seveda manjkala kaznovana Miha Gregorić in Amar Rahmanović, prav tako kot Ante Tomić, Sead Hadžibulić in Nenad Srečković, ki so v tej sezoni bržčas že odigrali zadnjo tekmo.

Priložnost bodo znova dobili mlajši, ki si bodo prizadevali, da bi z dobro igro in zmago pozabili na celjske dogodke, a zadnjo tekmo želijo pozabiti tudi Haložani, ki so na zadnji domači preizkušnji presenetljivo ostali praznih rok v obračunu s Krko.

"V Kopru bo izredno težko, ampak verjamem, da smo sposobni osvojiti vse tri točke. Poraz s Krko je bil nepričakovan, najbolje se je v želeni ritem vrniti z zmago nad neposrednim tekmecem v boju za peto mesto na lestvici. Ponoviti želimo podobo iz Domžal, kjer je bil pristop na najvišji ravni, in potem bo prišel uspeh sam od sebe," pravi vezist Dejan Polić.